Barça

El Barça afrontarà el duel de la Champions al Bernabéu amb els dubtes de Milito i Maxwell

Pep Guardiola haurà d'improvisar una defensa de circumstàncies per al partit d'anada de la Lliga de Campions al Bernabéu. A les baixes segures d'Abidal i Adriano es podrien afegir les de Milito i Maxwell, que no van poder acabar el partit contra l'Osasuna per problemes físics. Després de sotmetre's a proves mèdiques aquest diumenge, el central argentí té una mínima elongació al soli de la cama dreta i el lateral brasiler, una pubàlgia, i l'evolució de les seves molèsties marcarà la seva disponibilitat per als pròxims partits. Més maldecaps per al tècnic blaugrana, que ahir va donar el paper de favorits als blancs.

Actualitzat
Maxwell i Gabi Milito són dubte per a l'anada de les semifinals de la Champions, dimecres al Bernabéu, per les lesions que es van fer en l'últim partit de Lliga contra l'Osasuna. El brasiler, el recanvi natural d'Adriano al lateral esquerre per la baixa d'Abidal, té una pubàlgia, i Milito, una elongació mínima al soli de la cama dreta. Segons el comunicat mèdic del club blaugrana, l'evolució de les seves molèsties marcarà la seva disponibilitat per als pròxims partits i per tant no estan descartats per poder enfrontar-se al Reial Madrid.

Amb una defensa sota mínims, la recuperació de Carles Puyol es preveu fonamental per afrontar amb un mínim de garanties el duel contra els blancs. De moment, el capità blaugrana continua la seva feina específica al marge del grup, recuperant-se de la contractura que es va fer ara fa vuit dies a Chamartín, el dia de la seva reaparició després de tres mesos de baixa.

A l'entrenament d'aquest diumenge hi han participat un total de setze futbolistes. Els que van jugar a l'equip titular davant l'Osasuna han fet un treball de recuperació, i no s'han entrenat els lesionats Bojan, Abidal, Adriano, així com Milito i Maxwell. Per completar la sessió s'ha entrenat el lateral del filial Martín Montoya i també s'han exercitat Thiago Alcántara, que va ser titular davant l'equip navarrès, i Andreu Fontàs.

Guardiola canvia d'estratègia

El vestidor blaugrana reconeix que el Reial Madrid ha recuperat molta confiança, però espera imposar-se al grup de Mourinho i accedir a la final de Wembley. Això sí, per primera vegada en tota la temporada, Josep Guardiola va voler entrar en la confrontació dialèctica que estimulen Mourinho i els mitjans madrilenys. El tècnic de Santpedor va ser prou explícit a comentar un rumor, el que apunta que un àrbitre portuguès, Pedro Proença, podria ser el jutge de l'anada de les semifinals de la Champions al Bernabéu, tal com va passar l'any passat, quan Olegaria Benquerença va xiular l'Inter-Barça a San Siro.

"Si és així estic convençut que l'entrenador del Reial Madrid estarà felicíssim, estarà contentíssim. Si al final és així, ho va estar molt l'any passat a l'anada i ho estarà aquesta vegada", va reconèixer Guardiola amb una resposta carregada d'ironia.

El tècnic del Barça sembla cansat d'aguantar les provocacions de Mourinho i ha decidit contraatacar. "Aprofitarem per veure si l'herba ha crescut més", va assegurar, i al mateix temps va traspassar el paper de favorit al conjunt blanc. "Ho tenim tot en contra. Som el que som i cal fer-ho tot junts en la dificultat. No anem al Bernabéu en les millors condicions per jugar, però anímicament acudirem amb entusiasme al partit", va admetre.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut