Handbol

El Barça aconsegueix la setena Copa d'Europa en un final d'autèntic infart

El Barcelona Cifec ha aconseguit el seu setè títol de campió d'Europa, en vèncer per 29-27 el Ciudad Real, en el que ha estat un partit igualadíssim, amb un final d'autèntic infart. L'equip català ha remuntat el gol de desavantatge que portava del partit d'anada (28-27). El Palau Blaugrana ha tornat a ser un clam, i ha col·laborat en el que ha pogut en aquesta victòria. Nagy (9 gols) i Iker Romero (7 gols) han tornat a ser claus en la victòria, prenent la responsabilitat i l'encert quan més ho ha necessitat l'equip. Per a aquests dos homes, per a Fernando Hernández, Jerome Fernández i per a Dragan Skrbic és el primer títol de la màxima competició continental. El tècnic Xesco Espar s'ha mostrat molt emocionat pel triomf, i ha conclòs amb una frase contundent: "Aquest equip és el millor, hem de mantenir-lo".

El partit ha començat molt fort, amb 100% d'efectivitat per part de tots dos equips, però amb superioritat blaugrana (5-3). Els d'Espar movien molt bé la bola, i el Ciudad Real semblava més nerviós en l'inici. El Barça mantenia la renda de dos gols de diferència, però no aconseguia escapar-se en el marcador, i és que els visitants començaven a trobar-se còmodes sobre el parquet, i el jugador que més perill creava als blaugrana era Dushebaev, que amb 6 gols, ha estat el màxim anotador de la primera meitat. En el minut 20 ha arribat la primera inferioritat numèrica, a favor del Barça, però de ben poc ha servit, ja que seguidament l'àrbitre ha compensat amb una expulsió del Barça (15-12). El problema és que han perdut un segon home, i s'han trobat amb només quatre jugadors sobre la pista, però tot i així, han aguantat molt bé la pressió. La primera meitat ha acabat amb un 17-15 en el marcador. A la represa, els de Juan de Dios Román han sortit molt concentrats, i disposats a canviar el signe del partit. I així ho han fet quan pràcticament es complia el minut número 8 de la segona part, en què han empatat el partit a 19, gràcies a un parcial de 0-3 del Ciudad Real. A partir d'aquí el Barça ha començat a anar al darrere en el marcador, i no ha estat fins al minut 19 que han aconseguit tornar a igualar el marcador (25-25). El resultat cada cop més s'aproximava al del partit d'anada, i els nervis han començat a fer mal, sobretot als visitants. Els d'Espar s'han posat per davant en el marcador, i un penal encertat per Iker Romero ha tancat la victòria que donava el setè títol de campió d'Europa al FC Barcelona. El Palau Blaugrana ha celebrat el títol eufòricament, i especialment amb un crit comú: "Iker queda't", dedicat al jugador que possiblement vestirà la samarreta del Ciudad Real la propera temporada si el Barça no ho impedeix. Xesco Espar també ha estat clar: "aquest equip és el millor, i hem de mantenir-lo". A més d'aquest protagonista, n'hi ha hagut d'altres, els que han acabat amb llàgrimes als ulls per les seves respectives retirades: Xepkin, O'Callaghan i Ortega.