El Banc Santander planteja un ERO per retallar la plantilla en 3.700 persones
Ciutat Financera del Banc Santander, a Madrid

El Banc Santander planteja un ERO per retallar la plantilla en 3.700 persones

L'entitat també vol tancar més de mil oficines a través d'un pla de baixes incentivades i prejubilacions

Quim BalaguerActualitzat

El Banc Santander ha comunicat avui als sindicats que vol retallar la plantilla en 3.700 persones i tancar més de 1.100 oficines. L'entitat ho justifica per la integració del Banc Popular, que ha provocat duplicitats als serveis centrals, i també a la xarxa comercial.

Aquest dimarts s'ha celebrat la segona reunió de l'ERO, en la qual s'ha plantejat la composició de la comissió representativa per part de la representació dels treballadors. Segons els sindicats, el banc que presideix Ana Patricia Botín pensa oferir baixes incentivades i prejubilacions.

No és el primer procés d'acomiadament de personal que fa el Santander en els últims anys: el 2013 en va fer un per absorbir Banesto i tres anys després el banc va prescindir de 2.500 empleats.

Acord a Caixabank

L'ERO del Santander arriba pocs dies després d'anunciar-se l'acord entre els sindicats i CaixaBank per la sortida d'uns 2.000 treballadors del banc català fins al 2021.

L'acord recull algunes demandes dels treballadors, com el fet que les sortides de l'empresa siguin voluntàries i que la mobilitat sigui pactada. A principis d'any, l'entitat catalana ja va anunciar la seva intenció de tancar 800 oficines, sobretot les més antigues.

 

ARXIVAT A:
Banca
Anar al contingut