Barcelona

El Banc Sabadell estudia una fusió per absorció amb el Banco Guipuzcoano

El Banc Sabadell i el Banco Guipuzcoano estan negociant la seva fusió. El consell d'administració de l'entitat basca està discutint l'oferta que dimecres li hauria traslladat el Banc Sabadell per consumar l'operació. Sembla que l'operació serà una fusió per absorció, ja que els actius de l'entitat catalana són molt superiors als de la basca. Banc Sabadell ha confirmat que està analitzant la possible integració del Banc Guipuzcoano mitjançant una operació que consistiria en el canvi d'accions o altres instruments financers. La fusió compta amb el vistiplau del Banc d'Espanya.

Actualitzat
Després dels moviments en el mapa de caixes, ara és el sector bancari qui mou fitxa: el Banc Sabadell estudia fusionar-se amb el Banc Guipuzcoano. Sembla que l'operació serà una fusió per absorció. El Banc Sabadell absorbiria el Banco Guipuzcoano ja que té uns actius vuit vegades superiors als de l'entitat basca.

Al Banc Sabadell ja se l'havia relacionat amb altres possibles fusions o adquisicions, però finalment s'hauria decantat pel Banc Guipuzcoano, el més petit dels bancs mitjans, i amb el qual no té pràcticament duplicitats. Les xarxes d'oficines de les dues entitats són força complementàries. El Guipuzcoano té una forta presència al nord d'Espanya, mentre que el Banc Sabadell té una forta implantació a Catalunya, el País Valencià i Andalusia. 

Si la fusió arribés a bon port, el banc resultant sumaria 94.000 milions d'actius i seria el quart de tot l'Estat, la posició que ja ocupa ara tot sol el Sabadell.

Sembla que en aquesta operació no serà necessària cap ajuda del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). En comptes d'això es faria una ampliació de capital, que podria ser dinerària o a través d'un intercanvi d'accions.

Si els consells d'administració de les dues entitats hi donen el vistiplau, aquesta seria la primera fusió que afecta el segment d'entitats mitjanes, que han estat molt castigades pels inversors i els analistes internacionals des que es va iniciar la crisi financera.

El banc català, que presideix Josep Oliu, té més de 1.000 oficines i prop de 10.000 treballadors. I el basc té unes 250 sucursals i una plantilla de 1.300 persones.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut