Nova York

El banc nord-americà JP Morgan compra el seu rival Bear Stearns per evitar-ne la fallida

El banc nord-americà JP Morgan ha anunciat que comprarà el cinquè banc d'inversions dels Estats Units, el Bear Stearns. L'acord, que s'ha de tancar abans del juny, ha establert la venda de l'entitat per 236 milions de dòlars, una xifra molt a la baixa, a causa dels problemes del banc. L'operació té el suport de l'administració Bush i la Reserva Federal dels Estats Units, per evitar que la fallida del banc generi una crisi de confiança i que es propagui al sistema financer internacional.

Actualitzat

La compra del banc nord-americà JP Morgan del seu rival Bear Stearns, el cinquè banc d'inversió més important dels Estats Units, per només dos dòlars l'acció, l'ha fet pública en un comunicat l'entitat després d'hores de negociacions a Nova York.

La compra arriba després que el Bear Stearns se situés al límit de la fallida per la crisi hipotecària i a preu de saldo que amb prou feines servirà per salvar la situació actual. L'acció de JP Morgan, però, podria haver evitat una bancarrota d'una entitat important que podria haver provocat un efecte dòmino. L'acord a què han arribat tots dos bancs estableix un intercanvi accionarial de 0,055 accions del JP Morgan per cadascuna del Bear Sterns.

JP Morgan garanteix tots els compromisos assumits per Bear i les seves filials amb efecte immediat. El banc nord-americà també ha indicat que, a banda de l'autorització necessària per part dels accionistes de Bear, l'acord no està subjecte a cap altra condició. L'adquisició es tancarà, molt probablement, el segon trimestre de l'any.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut