Barcelona

El Banc Farmacèutic ha recollit 10.800 medicaments en la setena jornada de recollida a Catalunya

300 farmàcies de tot Catalunya participen en el recapte solidari de medicaments que organitza l'ONG Banc Farmacèutic i que van destinades a una norantena d'entitats socials que treballen amb persones en risc d'exclusió. Es necessiten gairebé 20.000 medicaments de tota mena, però la gran demanda és de la família dels analgèsics i antiinflamatoris.

RedaccióActualitzat

L'ONG Banc Farmacèutic ha recollit 10.800 productes farmacèutics en aquesta primera Jornada de Recollida de Medicaments que s'ha fet a tot Catalunya. 300 farmàcies participen en la iniciativa i esperen poder recaptar fins a finals de la setmana vinent uns 30.000 productes.

El Banc Farmacèutic ha elaborat una llista amb els medicaments sense recepta que es necessiten, per la qual cosa els ciutadans que ho desitgin en podran adquirir algun durant la jornada de recollida i depositar-lo en una urna que es farà arribar a les entitats que atenen usuaris sense recursos.

Es necessiten gairebé 20.000 medicaments de tota mena que aniran destinats a una norantena d'entiats socials que treballen amb persones en risc d'exclusió, com Càritas i la Creu Roja.

Urnes tota la setmana

Prop de 900 voluntaris s'han prestat per fer la funció de recaptar els medicaments que siguin donats. Les urnes on es recullen els medicaments es deixaran instal·lades a les farmàcies tota la setmana vinent.

Entre els fàrmacs més sol·licitats destaquen antisèptics i desinfectants, analgèsics, productes per al refredat antiinflamatoris, laxants i alguns productes de parafarmàcia, com ara termòmetres, locions per a pells atòpiques i apòsits.

A més de a Catalunya, també es fan recollida de medicaments a Madrid, Sevilla, Màlaga, Granada i Badajoz.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut