Madrid

El Banc d'Espanya preveu que l'economia espanyola caurà un 1,5% el 2012

El Banc d'Espanya preveu una recessió per al 2012 i una tímida recuperació per a l'any següent. Segons les previsions de l'organisme, l'economia espanyola caurà un 1,5% aquest any i experimentarà una recuperació "modesta" el 2013, quan, segons les previsions del Banc d'Espanya, creixerà un 0,2%.

RedaccióActualitzat
L'economia espanyola entrarà en recessió el primer trimestre del 2012, després d'encadenar dos trimestres seguits de creixement negatiu. El Banc d'Espanya ha avançat que el darrer trimestre del 2011, el PIB va caure tres dècimes i que aquesta tendència pot continuar.

Segons la institució financera aquest any hi haurà una caiguda important de la demanda interna per la poca aportació del sector públic i el poc consum de les famílies que notaran l'increment de l'atur i també les retallades i pujades d'impostos dels governs. Això comportarà un increment molt moderat dels preus que es pot traduir en una inflació del 1,5% aquest any i el 1,2% el 2013.

Pel que fa a les finances públiques, el Banc d'Espanya preveu que l'any vinent es podrien començar a estabilitzar si s'aconsegueix l'objectiu del 3% de dèficit. Tot i això afegeix que totes les previsions es fan en un context d'incertesa perquè es mantenen els dubtes sobre que passarà amb el mercat del deute.

La creació d'ocupació, el 2013

En el seu darrer butlletí, el Banc d'Espanya pronostica que no es començarà a crear ocupació fins al 2013. L'organisme, però, lliga aquesta previsió al fet que s'aprovi una reforma laboral i que es remodelin els mecanismes de negociació col·lectiva i les modalitats de contractació.

El 2011, la taxa d'atur superarà el 21,5% que es va registrar en el tercer trimestre del 2011. El 2012, segons el Banc d'Espanya, l'atur continuarà creixent i s'enfilarà fins al 23,4%.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut