Madrid

El Banc d'Espanya intervé el Banc Madrid, propietat 100% de la Banca Privada d'Andorra

El Banc d'Espanya justifica la decisió dient que assegurarà la continuïtat de l'activitat del banc i designa com a interventors José Luis Gracia i Alejandro Gobernado

RedaccióActualitzat

Després de la decisió de l'Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), el regulador financer del país, d'intervenir la Banca Privada d'Andorra (BPA), una entitat que és investigada pel govern dels Estats Units perquè, presumptament, canalitza fons del crim organitzat, el Banc d'Espanya ha acordat intervenir el Banc Madrid, propietat al 100% de l'entitat bancària andorrana.

En una nota de premsa, el Banc d'Espanya explica que aquesta decisió s'ha pres per assegurar la continuïtat de l'activitat del Banc Madrid i ha designat com a interventors José Luis Gracia Cáceres i Alejandro Gobernado Hernández.

Fundat el 1957, el Banc Madrid gestiona més de 40.000 milions d'euros en actius, en un negoci que se centra en la banca privada. Adquirit per BPA l'estiu de 2011, té presència en països amb un tracte fiscal singular, com Andorra, Suïssa, Luxemburg, Panamà i l'Uruguai.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut