Madrid

El Banc d'Espanya diu que la reforma laboral pot facilitar la reducció del dèficit

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha assegurat que la reforma laboral pot facilitar la reducció del dèficit. Fernández Ordóñez ha defensat que la reforma laboral és la més "necessària" de totes les reformes estructurals perquè el mercat de treball té un paper fonamental en la bona marxa de l'economia. Segons ha dit Fernández Ordóñez durant un seminari organitzat per l'FMI i el Banc d'Espanya, tirar endavant reformes estructurals orientades a potenciar el creixement podria facilitar fer l'ajustament pressupostari i fins i tot reduir el dèficit.

Actualitzat
Segons Fernández Ordóñez, les reformes estructurals sembla que són l'única eina per evitar que la crisi causi efectes més permanents sobre el nivell del PIB i sobre la taxa de creixement de l'economia espanyola. Amb tot, ha afegit que aquestes reformes no es poden prendre aïlladament d'altres mesures necessàries.

En aquest sentit, s'ha referit a "l'espectacular" augment dels dèficits i nivells de deute, cosa que, segons el seu parer, agreuja la preocupació sobre la sostenibilitat de les finances públiques d'algunes economies.

Fernández Ordóñez ha considerat que evitar que l'augment de l'atur es converteixi en estructural facilitaria en gran mesura el procés de consolidació pressupostària. "Ha arribat el moment de centrar-nos en les reformes que se suposen que tenen només efectes a mitjà i llarg termini", ha conclòs.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut