Una dona compra en un supermercat
Intermón critica el comportament social i mediambiental de les multinacionals d'alimentació
Barcelona

El Banc dels Aliments organitza el Gran Recapte aquest divendres i dissabte

El Banc dels Aliments preveu una allau de donacions i col·laboracions en el Gran Recapte que es fa aquest divendres i dissabte. Calcula aconseguir 1,5 milions de quilos de menjar en els 1.100 punts de recollida distribuïts en supermercats i mercats municipals d'arreu de Catalunya.

RedaccióActualitzat
El Banc dels Aliments preveu una allau de donacions i col·laboracions en el Gran Recapte que es fa aquest divendres i dissabte. Calcula que aconseguiran més d'un milió i mig de quilos de menjar en els 1.100 punts de recollida distribuïts en supermercats i mercats municipals d'arreu de Catalunya.

Enmig de la cruesa de la crisi, la solidaritat arriba al punt més alt, segons el Banc dels Aliments. En el Gran Recapte, hi col·laboraran 11.000 voluntaris i, segons el fundador i vicepresident, Jordi Peix, unes 300.000 famílies donaran de mitjana uns 3 quilos de menjar per un valor total de 3 milions d'euros.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Jordi Peix ha detallat quins aliments són més necessaris.

"Oli. Demanem també peix en conserva, sardines, tonyina, diem sardines que són més barates que la tonyina i hi ha més sardines pel mateix preu, llegums i finalment, llet."

Un menjar essencial per a 1 de cada 5 famílies de Catalunya que està en el llindar de la pobresa. L'enquesta de condicions de Vida de Catalunya del 2011 revela que el 3,4% de les famílies catalanes no poden posar a la taula un plat de peix o de carn cada dos dies.

El president del Banc d'Aliments de Barcelona, Antoni Santsalvadó, donarà demà el tret de sortida als dos dies de recollida d'aliments en un acte al mercat de Santa Caterina de Barcelona.

La campanya d'aquest any està marcada per l'augment de la pobresa, amb més de 2,2 milions de catalans, gairebé el 30% de la població, en situació de risc de pobresa o d'exclusió social.

Les dificultats econòmiques es tradueixen en problemes en la dieta, ja que el 3,4% dels catalans no pot menjar carn, pollastre o peix cada dos dies.

Aquesta situació ha obligat a duplicar respecte al 2009 el menjar que reparteix el Banc d'Aliments, que només a Barcelona distribueix cada dia entre 17 i 25 tones d'aliments a les entitats socials que atenen persones pobres.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) organitzarà una caravana solidària que recorrerà tres col·legis (Escola Betània-Patmos, Escola Jesús-Maria i Escola Pia de Sant Antoni) per recollir el menjar donat pels seus alumnes i traslladar-lo a la seu del Banc d'Aliments.

Els supermercats catalans d'Hipercor i El Corte Inglés, pertanyents al mateix grup, han signat aquest dijous un conveni de col·laboració permanent amb el Banc d'Aliments pel qual donaran productes alimentaris que es retiren de la venda, però que no han superat la caducitat.


Anar al contingut