Una voluntària del Banc dels Aliments recull una caixa de productes frescos d'empreses de Mercabarna (ACN)
Una voluntària del Banc dels Aliments recull una caixa de productes frescos d'empreses de Mercabarna (ACN)

El Banc dels Aliments ja atén més persones que en la crisi del 2008

El Banc dels Aliments trenca el seu sostre: atén gairebé 160.000 persones i distribueix 70.000 quilos d'aliments de mitjana des de l'inici de l'estat d'alarma

RedaccióActualitzat

El nombre de persones ateses pel Banc dels Aliments de Barcelona ja supera el màxim històric assolit durant la crisi del 2008. L'entitat atenia 114.000 persones de mitjana a principis de març i actualment ja atén 159.089 persones per cobrir les seves necessitats bàsiques d'alimentació.

L'anterior rècord era de l'any 2014. Llavors, el Banc dels Aliments de Barcelona atenia 152.000 persones de mitjana mensualment. Ara, en tan sols dos mesos de la crisi de la Covid-19, s'ha superat aquest nombre.

A Barcelona, reparteix una mitjana de 70.000 quilos d'aliments. Amb col·laboració de World Central Kitchen, ha repartit més de 175.000 àpats de menjar preparat des de l'inici de l'estat d'alarma. Una part important ha estat repartida per l'Ajuntament de Barcelona.

També ha augmentat el nombre d'entitats socials que hi col·laboren, de 302 a 379 en només dos mesos, ja que s'han posat en marxa noves iniciatives per donar resposta a l'emergència social a causa del coronavirus.

En un comunicat emès a la seva pàgina web han recordat que l'alimentació és un dret fonamental, tal com estableix l'article 25 de la Declaració Universal de Drets Humans.

La situació de Barcelona es repeteix en d'altres municipis, especialment els més turístics. Molts treballadors vinculats al sector s'han quedat sense feina, i a Lloret de Mar, a la Selva, Càritas ha atès fins a un 80% més de persones de les habituals. Alerten d'un augment de la demanda d'aliments, en aquest cas, en zones turístiques.


Esperança de reducció de la pobresa amb l'ingrés mínim vital

El Banc dels Aliments de Barcelona espera que amb l'aprovació de l'ingrés mínim vital (IMV) es redueixi el nombre de persones en situació de pobresa.

L'IMV és un ingrés perquè les persones i les seves famílies puguin viure quan no tenen res o gairebé res. Una prestació no contributiva que pagarà la Seguretat Social amb l'objectiu de combatre la pobresa extrema i l'exclusió social.

La xifra sobre els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) a Catalunya és de 97.865 casos des de l'inici de la crisi sanitària, amb un total de 723.373 persones afectades. La tramitació dels ERTO està sent un procés llarg, hi ha casos en què els treballadors encara no han cobrat, han cobrat malament o tan sols han rebut la part pagada per l'empresa.

ARXIVAT A:
PobresaCoronavirus
Anar al contingut