Catalunya

El Banc dels Aliments català aconsegueix recaptar 400.000 quilos de productes bàsics per atendre els més necessitats

La Fundació Banc dels Aliments ha aconseguit el repte plantejat pel cap de setmana: recollir 400 tones d'aliments a Catalunya. L'entitat havia organitzat a mercats i supermercats catalans una recollida de comestibles entre divendres i dissabte, per atendre unes 172.000 persones necessitades i arribar als 400.000 quilos de productes bàsics. En la iniciativa hi han participat més de 300 comerços i de 3.500 voluntaris.

Actualitzat
El gran repte d'aliments que s'havia proposat la Fundació Banc dels Aliments pel cap de setmana s'ha aconseguit. Entre divendres i dissabte, l'entitat ha recaptat 400 tones de productes bàsics a tot Catalunya en més de 300 mercats i supermercats catalans. Amb aquesta recollida de comestibles la fundació pretén atendre unes 172.000 persones necessitades.  

Al llarg dels dos dies, més de 3.500 voluntaris han recollit, classificat i preparat per distribuir el menjar que anava arribant en una gran quantitat de contenidors a la seu del Banc dels Aliments.

Les donacions s'han pogut fer a les portes de mercats i supermercats de tot Catalunya, per telèfon al 93 346 44 04 i també a través del portal de donacions en línia.

Durant tot l'any el Banc dels Aliments recull productes excedents d'empreses agroalimentàries, és a dir, aquells productes que són comestibles però ja no són comercialitzables. Amb aquest gran recapte, l'objectiu és estimular la solidaritat de la població catalana. La iniciativa, sorgida a Portugal fa 20 anys, es porta a terme en molts països europeus.

Què es pot donar?

Els aliments més idonis per a les donacions són aquells amb valor nutritiu que són fàcils d'emmagatzemar, transportar i manipular, com l'arròs, la pasta, els llegums, l'oli i la llet. També les conserves d'altres productes que tinguin una caducitat a llarg termini i es puguin emmagatzemar durant un temps.

Mitjançant unes 350 entitats benèfiques, es calcula que aquesta ajuda arribarà enguany a unes 172.000 persones. A mitjans del 2008, la xifra era de 57.000 persones, per la qual cosa s'ha duplicat el nombre de persones que viuen al llindar de la pobresa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut