El banc de productes no alimentaris, a punt de quedar-se sense local
L'Associació Cívica La Nau, que gestiona el banc, denuncia que les administracions no troben un espai on traslladar-se
El banc de productes no alimentaris, a punt de quedar-se sense local
Barcelona

El banc de productes no alimentaris, a punt de quedar-se sense local

L'Associació Cívica La Nau, que gestiona el banc, denuncia que les administracions no troben un espai on traslladar-se

Yolanda Marzabal Actualitzat
TEMA:
Pobresa
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

El banc de productes no alimentaris, amb seu al barri de la Marina, es quedarà sense local a final d'octubre. El projecte de reactivació del barri preveu construir pisos socials allà on ara hi ha el magatzem i el local de l'entitat, que està previst que s'enderroquin.
 

Voluntàries classificant els excedents que repartiran

El banc reparteix productes d'higiene personal i de neteja, roba i sabates noves que venen a buscar des dels Bancs d'Aliments per incloure'ls en els lots destinats a persones en risc d'exclusió local. A banda d'aliments, aquest tipus de productes estan molt sol·licitats, segons Maria Antònia Bosch, d'Aliments Solidaris de Sant Boi.

 

"La gent ho agraeix . El gel de bany, quan n'hi ha, vola, perquè les famílies en necessiten."

 

L'Associació Cívica La Nau utilitza fa una dècada dues naus de 1.000 metres quadrats al carrer del Plom, al barri de la Marina del Prat Vermell, on es guarden els excedents d'empresa que després una quarantena de voluntaris distribuiran a unes 200 entitats de Barcelona i rodalia.

 

Els productes arriben a 200 entitats de Barcelona i rodalia
 

Un trasllat complicat

La Nau es va fundar el 1999 i és una entitat sense ànim de lucre. Té moltes dificultats econòmiques per trobar un nou local, sobretot si l'han de pagar a preu de mercat. El Port de Barcelona, el Consorci de la Zona Franca i l'Ajuntament asseguren, per ara, que no tenen cap espai disponible.

 

L'entitat necessita dues naus d'almenys 1.000 metres quadrats cadascuna
 

Emília Català, secretària de La Nau, adverteix a les administracions que queda poc per haver de marxar dels locals actuals. Per ara ningú els ha donat opcions:

 

"No obtenir resposta fa que tinguem la sensació que estem igual que fa dos mesos i mig. I ara, què fem?"

 

La Nau considera que allunyar el local de Barcelona seria un inconvenient, perquè els voluntaris viuen al barri. Es calcula que cada any l'entitat  reparteix els seus productes entre 40.000 famílies amb pocs recursos.

ARXIVAT A:
Pobresa Urbanisme

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut