Sevilla

El Banc d'Aliments rebutja els productes de l'assalt als supermercats

L'organització assegura que "robar" als establiments "no és un camí encertat" i no acceptarà cap dels aliments perquè "seria anar en contra de tot el marc legal en què vivim".

RedaccióActualitzat
El Banc d'Aliments d'Andalusia no acceptarà el menjar que un grup de sindicalistes, entre els quals hi ha el diputat Juan Manuel Sánchez Gordillo, van endur-se sense pagar d'un supermercat Mercadona d'Écija.

L'ONG no ha volgut entrar en "el fons de la protesta", però ha deixat clar que "robar" als establiments "no és un camí encertat" i que no podrà acceptar cap dels aliments perquè "seria anar en contra de tot el marc legal en què vivim", segons ha remarcat a l'agència de notícies Europa Press el president de l'organització, Javier Peña.

"És cert que aliment i excedents n'hi ha i molt, però ha d'arribar als més necessitats en les millors condicions possibles i pel camí més legal perquè, si no, com ha passat en altres països, això es converteix en què un mateix se serveix i s'ho emporta, i això seria un desastre", ha explicat.

Peña ha subratllat que la donació d'aliments "no pot ser obligada" i que, en cas que els arribin els productes, "no acceptaríem en cap cas les conseqüències d'un robatori per ajudar els més necessitats".

A més, ha destacat que les donacions que rep el Banc es fan respectant "el conducte sanitari complet", per garantir que no es trenca ni la cadena del fred ni la traçabilitat o manteniment higiènic del producte.

Per aquest mateix motiu, l'ONG desaconsella que s'agafi el menjar dels contenidors pròxims als supermercats i crida al responsabilitat de les grans cadenes per fer arribar els excedents a un bon destinatari.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut