Barça

El balanç del Barça de Guardiola al Bernabéu, on mai ha perdut, convida els blaugranes a l'optimisme

L'estadística dels últims anys juga a favor del Barça en els clàssics disputats al Bernabéu. De fet, des que Pep Guardiola es va fer càrrec del primer equip, els barcelonistes no coneixen la derrota al Santiago Bernabéu. El balanç blaugrana en les últimes tres temporades és clar: tres victòries (lligues 2008/09 i 2009/11, i Champions 2010/11) i dos empats (Lliga 2010/11 i Supercopa d'Espanya 2011/12). Victòries de gran record, dues que van servir per certificar el títol de Lliga (2-6, 0-2) i una que gairebé va assegurar el pas del Barça a la final de Champions de Wembley, la temporada passada (0-2). Els empats també van ser positius. De fet, tots dos van ajudar a sumar dos títols més.

Actualitzat
Si hi ha una figura que convida a l'optimisme en la visita de dissabte al Santiago Bernabéu -a les 10 del vespre, en directe per TV3- és l'entrenador del Barça, Pep Guardiola. Des que el de Santpedor es va fer càrrec de l'equip l'estiu de 2008, no coneix la derrota en les visites al camp del Madrid. Es va estrenar, el maig del 2009, amb una nit històrica: la del 2 a 6 que sentenciava la primera lliga del seu currículum. El segon partit de lliga que va disputar dirigint el Barça, un any més tard, també era d'aquells de caixa o faixa i se'n va sortir amb un altre triomf, per zero a dos. També va servir per sentenciar una lliga, la segona consecutiva de l'era Guardiola.

La temporada passada: a la Lliga i la Champions

La tercera visita va ser la temporada passada, també amb el campionat en joc. En aquest cas, el conjunt de Guardiola en tenia prou amb un empat per endur-se'n la Lliga. Un gol de Messi de penal -que va ser contestat per una altra pena màxima transformada per Ronaldo- va servir els catalans per sumar un punt i gairebé assegurar una altra lliga. Va ser el preludi d'una eliminatòria de semifinals de Champions tensa, plena de declaracions creuades. En l'aspecte purament esportiu, en l'anada al Bernabéu, el Barça va deixar gairebé certificat el seu accés a la final de Wembley -on s'acabaria coronant com a campió d'Europa per quarta vegada-, gràcies a dos gols de Leo Messi (0-2).

La Supercopa, l'últim precedent

Guardiola tornava a sortir com a guanyador. L'últim cop que va seure a la banqueta del Bernabéu va ser aquest estiu, en l'anada de la Supercopa espanyola. Amb un equip en inferioritat de condicions físiques va sumar un valuós empat (2-2, gols de Villa i Messi), una altra vegada clau per endur-se'n la competició. Una història amb tres victòries i dos empats, i amb records inesborrables per al tècnic barcelonista.



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut