Els casos de còlera diagnosticats a Haití ja són prop de 15.000. (Foto: EFE)
Els casos de còlera diagnosticats a Haití ja són prop de 15.000. (Foto: EFE)
Port-au-Prince

El balanç de víctimes per l'epidèmia de còlera a Haití puja fins als 640 morts

L'epidèmia de còlera a Haití s'agreuja. Un total de 640 persones han perdut la vida i se n'han diagnosticat 10.000 casos més. La preocupació actual de les autoritats és l'avanç del brot per la capital, Port-au-Prince, os es tem per la multiplicació d'afectats quan s'estengui fins als campaments de la capital, on viuen més d'1,3 milions de supervivents del terratrèmol del gener. A més, no fa ni una setmana del pas de l'huracà "Tomas", que va deixar una petjada de set morts i inundacions a les zones de la costa.

Actualitzat
El balanç de víctimes per l'epidèmia de còlera que afecta Haití s'ha tornat a disparar. En menys de 24 hores, s'han comptabilitzat 100 morts i 1.000 afectats més, i ja s'ha estès perillosament a la capital, Port-au-Prince.    

En total, 640 persones han perdut la vida pel brot i prop de 10.000 han hagut de ser hospitalitzades. Les autoritats haitianes, que ha declarat l'epidèmia un "problema de seguretat nacional" i han demanat "reforçar la sensibilització" de la població, han informat d'un mort i 73 afectats a Port-au-Prince. A la mateixa ciutat, 200 persones més són ateses en aquests moments als hospitals de diarrees greus, el símptoma més clar del còlera.

Sobretot es tem la multiplicació de casos quan s'estengui fins als campaments de la capital, on viuen més d'1,3 milions de supervivents del terratrèmol del gener en unes condicions d'higiene molt baixes. Ara mateix, la situació sanitària a Port-au-Prince és extremadament precària després del pas de l'huracà "Tomas" el cap de setmana passat.

Part de la ciutadania reclama al govern que actuï amb responsabilitat davant l'epidèmia, perquè creuen que amaga el nombre real de víctimes. D'aquí a 15 dies al país hi ha d'haver eleccions presidencials i legislatives al país caribeny.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut