El Baix Montseny, decebut perquè Sanitat no els deixa passar a la fase 1

L'alcalde de Sant Celoni creu que el ministeri no ha tingut en compte la realitat sanitària del Baix Montseny i diu que, amb la decisió, allarga una setmana més la inquietud de molts negocis

RedaccióActualitzat

El Baix Montseny ha rebut com una galleda d'aigua freda la decisió del Ministeri de Sanitat d'excloure'l de la fase 1 de desconfinament, tal com havia proposat la Generalitat.

L'alcalde de Sant Celoni, Raül Garcia, assegura que el territori té ara "molt mal gust de boca" després de l'anunci del ministeri, perquè suposa un fre a la reactivació econòmica. Assegura que si la Generalitat va demanar-ho és perquè els indicadors de la pandèmia eren com els de l'Alt Penedès o el Garraf, que, en canvi, sí que han obtingut el vistiplau per canviar de fase:

"Decebuts, més que res per la incomprensió de la mesura. Si el govern de la Generalitat creu que nosaltres tenim indicadors sanitaris similars als d'altres regions que ens permeten passar a fase 1, no sabem quin és el criteri del ministeri per no deixar-nos passar de fase. Però bé, resignació i paciència."

Garcia creu que l'Estat no ha pensat en la realitat sanitària del Baix Montseny i que simplement "no ha volgut entrar en el joc de fraccionar territoris", en tractar-se el Baix Montseny d'una subcomarca del Vallès Oriental. Ara, diu Garcia, "s'allarga una setmana més la inquietud de molts negocis".
 

Des del Gremi d'Hostaleria expliquen que la situació de molts restaurants de la zona és "agònica" i "molt crítica" davant la manca d'un calendari clar per a la reobertura. Tot i que alguns restaurants estan "alleujant" la situació amb el servei de menjar per emportar, el sector reclama poder reprendre l'activitat al més aviat possible.

La situació és especialment frustrant a municipis com Sant Celoni o Llinars del Vallès, amb prou població per poder començar a treballar amb clientela garantida.

A municipis aïllats com Campins, la reobertura no es planteja fins que es permeti la lliure circulació dels ciutadans de l'àrea metropolitana, que donen feina als restaurants de muntanya de la zona.

ARXIVAT A:
DesescaladaCoronavirus Estat d'alarma
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut