Rafael Amargo en una imatge d'arxiu
Rafael Amargo en una imatge d'arxiu

El "bailaor" Rafael Amargo, detingut per tràfic de drogues una altra vegada

L'artista ja va ser detingut pel mateix motiu el desembre del 2020 i serà jutjat al juny

RedaccióActualitzat

Rafael Amargo ha tornat a ser detingut acusat de tràfic de drogues. Ha estat aquest dijous a la nit a Alacant, després de sortir d'una actuació i, segons l'agència EFE, s'ha resistit a la policia.

Ha passat la nit al calabós, a l'espera de passar a disposició judicial.

La detenció es produeix després que els veïns de l'artista van presentar una denúncia l'estiu passat per presumpta venda de droga al seu pis del barri de Malasaña de Madrid. La situació va arribar a ser "insostenible", segons han apuntat a Europa Press fonts policials.

Segons consta a la denúncia, recollida a l'atestat policial, els residents es van queixar en una junta de veïns pel trànsit continu de persones en aquest pis, alguns dels quals "es quedaven a dormir al descans de pisos superiors", ja que Amargo residia en un baix.

L'atestat va recaure al Jutjat d'Instrucció número 27 de Madrid, el titular del qual va acordar el 16 de setembre passat obrir diligències. La policia va començar les vigilàncies diàries al pis, fins determinar la nova detenció.

Ja s'enfronta a una pena de 9 anys de presó per una acusació anterior. Són els que li demana la Fiscalia per un delicte contra la salut pública per la suposada venda al seu domicili de Madrid de substàncies estupefaents a terceres persones de manera "persistent" a canvi de diners.

El judici està previst per als dies 7, 8, 9 i 12 de juny a l'Audiència Provincial de Madrid.

Amargo ja va ser detingut l'1 de desembre del 2020 amb la seva parella i dues persones més en el marc de l'anomenada operació Córax. Es va batejar així per una imatge del "bailaor" granadí al seu Instagram en què apareix amb unes ales de corb --"corax" és corb en llatí--.

Després de declarar van quedar en llibertat amb mesures cautelars, com la retirada del passaport, la prohibició de sortir del territori espanyol i l'obligació d'anar cada quinze dies al jutjat.

En el registre del domicili de l'artista es van intervenir tres pots de popper, una bosseta amb feniletilamina --molt semblant a l'amfetamina-- i un flascó de GBL amb un valor al mercat d'uns 314 euros.

La instrucció es va tancar fa poc més d'un any. El jutge, com diu ara el fiscal, considera provat que Rafael Amargo venia les drogues a les persones que anaven a casa seva a buscar-la o els les feia arribar "al lloc on el client indicava" a través del seu home de confiança, el també acusat Manuel Ángel B.L..

Segons el relat de la Fiscalia, aquest soci feia el lliurament corresponent i tornava al domicili d'Amargo per entregar-li els diners obtinguts amb la venda. Això hauria passat entre els mesos d'abril i desembre del 2020.

Pels mateixos fets també es demanen 9 anys de presó per a Juan Eduardo, productor del ballarí.

ARXIVAT A:
Narcotràfic
Anar al contingut