Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Estudi

El 90% dels nens tenen mal de cap, la majoria d'ells d'origen tensional

Els nens també tenen mal de cap. Ara s'ha donat a conèixer que el 90% dels menors d'entre 7 i 15 anys han tingut mal de cap en alguna ocasió. Les estadístiques diuen que les cefalees són el principal motiu de consulta neurològica als serveis de pediatria. En la majoria de casos es tracta de mals de cap d'origen tensional que es poden resoldre reduint el nivell de pressió que s'exerceix sobre els nens en la seva activitat diària, que els produeix angoixa. Sovint, darrere d'aquests mals hi ha una agenda molt atapeïda d'activitats extraescolars. També hi poden intervenir factors mediambientals.

Actualitzat
L'estrès, la pressió escolar i les preocupacions són els responsables del 60% dels casos de mal de cap que afecten els nens d'entre 7 i 15 anys. Es tracta de mals de cap tensionals, provocats per un excés de pressió en la seva activitat diària, que els produeix angoixa, tant a ells com als seus pares. Quan un nen manifesta que li fa mal el cap de manera continuada durant un període curt de temps i, a més, té efectes incapacitants, cal que visiti el pediatre, i aquest decidirà si cal remetre'l al neuròleg perquè descarti altres causes. Darrere els mals de cap d'origen tensional apareix sovint una agenda molt atapeïda d'activitats extraescolars. Així ho ha afirmat Jaume Campistol, cap del Servei de Neurologia de l'Hospital Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat. Però, a més dels factors psicològics també hi poden intervenir factors mediambientals, com una alimentació incorrecta, una mala higiene del son, si s'ha estat despert fins a molt tard a la nit o si ha estat exposat molts hores al sol. També és habitual que aquests mals de cap es produeixin amb més freqüència en èpoques d'exàmens i que remetin un cop comencen les vacances.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut