El 8M en imatges: la reivindicació feminista fa la volta al món

Diferents ciutats d'arreu del món han sortit al carrer en un 8 de març reivindicatiu
El 8M en imatges: la reivindicació feminista fa la volta al món

El 8M en imatges: la reivindicació feminista fa la volta al món

Diferents ciutats d'arreu del món han sortit al carrer en un 8 de març reivindicatiu
Redacció Actualitzat
TEMA:
Feminisme

Les dones es planten i surten al carrer en un altre 8M reivindicatiu. Les manifestacions arreu del país i del món culminen una jornada que, tal com va passar l'any passat, ha tornat a ser multitudinària.

Barcelona, Madrid, Copenhaguen, Berlín, Kíev, Sant Petersburg i París han sortit al carrer per reivindicar-se en una jornada en què s'han pogut veure imatges molt diverses sobre les diferents mobilitzacions ciutadanes.

Catalunya surt al carrer

Més de 225.000 persones s'han manifestat a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida en un 8M amb molta participació arreu del territori català. A Barcelona, la marxa ha aplegat 200.000 persones amb el lema "Ens aturem per canviar-ho tot".

 

 

 

A Girona, la manifestació feminista ha aplegat unes 10.000 persones.

 

 

A Tarragona, segons els Mossos, també han estat 10.000 persones les que han sortit al carrer.

 

 

A Lleida s'han fet dues manifestacions que han sumat 4.000 persones.

 

 

La volta al món del 8M

A Madrid, la manifestació ha repetit l'èxit de convocatòria de l'any passat, amb 375.000 persones, segons la policia. La manifestació ha arrencat a l'estació d'Atocha i s'ha acabat a la plaça d'Espanya. Enmig del recorregut, la font de Cibeles s'afegia a la reivindicació brollant aigua de color lila.

 

 

A Berlín, milers de persones han sortit al carrer per reivindicar l'equiparació de drets entre dones i homes, declarant el Dia Internacional de les Dones, el Frauentag, com a festiu a partir d'aquest any.

 

 

A Istanbul, milers de dones i també homes s'han concentrat pacíficament durant dues hores al centre de la ciutat desafiant la prohibició governament. Finalment, la policia turca ha fet servir gasos lacrimògens i pilotes de goma per dispersar una multitudinària manifestació que, per primer cop, no havia estat autoritzada.

 

 

A Kíev, capital d'Ucraïna, la manifestació ha aplegat bàsicament dones, tot i que també s'hi han manifestat homes. En un to marcadament festiu, les manifestants portaven cassoles i altres estris de cuina que feien servir com a instruments musicals. Els lemes de les pancartes eren a favor de la igualtat entre homes i dones i també per l'equiparació de drets de la comunitat LGTBI.

 

 

A Copenhaguen, a Dinamarca, la Fundació Danner ha pintat símbols de "Woman Power" a les finestres de diferents edificis en un acte reivindicatiu.

 

 

A París també s'ha viscut un 8M reivindicatiu amb la col·locació de pancartes en diferents indrets icònics de la ciutat.

 

 

A Sant Petersburg, a Rússia, també han sortit al carrer per donar suport a la vaga feminista i protestar en contra de la violència contra les dones.

 

 

ARXIVAT A:
Feminisme 8M