Barcelona

El 85% de les famílies no saben exactament quant gasten cada mes

Tot i que un 36% de persones saben la quantitat de despesa mensual que tenen, només un 15% pot concretar com es distribueixen aquests diners, segons un estudi d'ESADE. L'escola de negocis destaca que cal planificar i que és més fàcil estalviar en partides com l'oci o la roba que no pas en subministraments com la llum o la telefonia.

RedaccióActualitzat
Un 85% de les famílies espanyoles no saben exactament quant gasten cada mes, segons un estudi de l'Observatori de Consum d'ESADE. Tot i que un 36% de persones saben la quantitat de despesa mensual que tenen, només un 15% pot concretar com es distribueixen aquests diners. El percentatge dels que fan una gestió del pressupost familiar encara és més baix, del 9%.

L'informe, fruit de l'enquesta a 200 famílies, també posa de manifest que la crisi ha fet que la immensa majoria de les famílies, un 92%, hagin mirat de reduir la despesa, un objectiu que no sempre han assolit, precisament, per la falta de control dels comptes.

L'autor de l'informe i professor de Màrqueting d'ESADE, Gerard Costa, ha assegurat que "fa falta que les famílies entenguin que és necessari començar a planificar" i ha indicat que és més fàcil estalviar en partides com oci o roba que en les factures de subministraments com ara la llum, l'aigua o la telefonia.

Des d'ESADE destaquen que tres quartes parts de les famílies tenen els coneixements tècnics necessaris per gestionar correctament l'economia domèstica, però reconeixen que no ho fan per falta de temps. Segons l'estudi, una bona gestió pressupostària de la llar podria comportar un estalvi anual per a la família d'entre el 10 i el 15%.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut