El periodista Manel Alías, informant des del front de guerra a Ucraïna

El 77% dels catalans s'informen sobre el conflicte a Ucraïna amb els mitjans de la CCMA

Vuit de cada deu persones confien en TV3, Catalunya Ràdio, el 324 i el 324.cat per seguir el dia a dia de la invasió de Rússia
Redacció
TEMA:
Ucraïna

Els catalans s'informen del conflicte bèl·lic a Ucraïna majoritàriament a través dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la CCMA.

Concretament, 8 de cada 10 catalans, un 77%, han confiat en els mitjans de la CCMA per informar-se de la invasió russa ordenada pel president de Rússia, Vladímir Putin, el 24 de febrer del 2022.

Segons un estudi sobre la cobertura del conflicte, la ciutadania destaca el rigor, la credibilitat i imparcialitat de les informacions donades per aquesta casa.

El 50% de l'audiència creu que TV3 i el 3/24 són els canals que millor han informat de les conseqüències de la guerra, molt per sobre del 21% que anota la segona opció.

Es valora especialment la presència de periodistes propis sobre el terreny: 9 de cada 10 catalans creu que és molt important que la CCMA n'hi envïi i, de fet, tots els enviats especials a la guerra d'Ucraïna han rebut una puntuació d'entre 7 i 10.

L'estudi l'ha fet l'empresa d'anàlisi Growth from Knowledge, GFK, amb 750 entrevistes en línia, la majoria a persones que s'informen pels mitjans amb regularitat.

60 professionals i més de 1.000 peces informatives

Gairebé 60 professionals, entre treballadors i treballadores dels mitjans de la CCMA i experts externs, s'han desplaçat a Ucraïna, Rússia, Polònia i altres països per informar del conflicte.

Han estat corresponsals i enviats especials de TV3 i Catalunya Ràdio com Cèlia Cernadas, Manel Alías, Lluís Caelles, Domènec Subirà, Noel Rodriguez i Toni Arbonès.

A més, per primera vegada s'hi ha afegit el 324.cat, que ha enviat el periodista Felip Gordillo, i que ha fet cròniques específiques per a aquest portal de notícies.

Durant aquest més d'un any d'invasió, els serveis informatius de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han elaborat més de 1.000 peces informatives.

Han estat sobretot cròniques, però també reportatges en profunditat, entrevistes a testimonis i protagonistes, infografies i altres muntatges audiovisuals sobre la guerra declarada a Ucraïna.

És remarcable que l'especial de l'informatiu infantil i juvenil InfoK sobre el conflicte va obtenir més de 55.000 reproduccions en línia en una sola setmana.

En aquest període Televisió de Catalunya ha emès més de 20 documentals i programes especials, com "Rússia, diari íntim d'una guerra", "Ucraïna, un any després" o "Entre la terra i el cel: guerra".

 

 

ARXIVAT A:
Ucraïna Rússia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut