presos independentistes al banc acusats el dia en què ha començat el judici del procés
presos independentistes al banc acusats el dia en què ha començat el judici del procés

El 70% dels catalans consideren injusta la situació dels independentistes presos

Una enquesta elaborada pel CEO mostra el descontentament de la majoria de la societat catalana amb la situació dels presos

RedaccióActualitzat

El 70,3% dels catalans considera "injust" l'empresonament i exili dels polítics catalans, davant un 17,5% que creu que és just i un 12,2% que no ho sap o no ha volgut contestar.

El Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) ha fet pública aquest dimecres l'enquesta Òmnibus, en què, amb una mostra de 1.200 individus, es tracten la majoria dels temes més importants que afecten la societat catalana, i també els hàbits i consums.

Sobre l'aplicació de l'article 155, una gran majoria dels enquestats situa l'impacte de la mesura per sobre de 6 en una escala de 10 punts, i un 32% pensa que va ser molt negatiu.

En matèria de drets fonamentals, el 65,7% dels enquestats manifesten que en l'últim any les seves llibertats individuals i col·lectives s'han vist reduïdes.

Discriminació, immigració i Rodalies

El 67,4% dels interrogats veu greu la discriminació que pateixen les dones a la societat. Un 14,5% creu que és molt greu, mentre que un 14,4% no la veu greu.

Per altra banda, el 67,8% dels enquestats pensa que la convivència amb els immigrants és bona, en contraposició amb el 12,3% que la valora de forma dolenta i un 17,9% que la veu com ni bona ni dolenta.

Pel que fa a les incidències de Rodalies, el 42,5% dels catalans creu que és culpa i responsabilitat de l'Estat. Un 20,5%, en canvi, considera que és qüestió de la Generalitat.

L'enquesta, que té un marge d'error del 2,83%, es va formular entre els mesos d'octubre i novembre de l'any 2018. Els enquestats tenen més de 18 anys, de diferent sexe i edat, i són residents a Catalunya.

ARXIVAT A:
Article 155Judici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut