Barcelona

El 66,8% d'empresaris de la PIMEC es manifesten partidaris de l'estat propi

Una enquesta de la patronal de petits i mitjans empresaris també revela que un 21% aposta per un Estat en un marc federal i un 12%, per mantenir l'estatus de comunitat autònoma. Un 81,5% creu que una Catalunya independent seria econòmicament viable i un 82,4% es mostra a favor de l'aprovació per part del Parlament de Catalunya de la proposta de promoure una consulta sobre l'autodeterminació.

RedaccióActualitzat
Una enquesta de la patronal PIMEC entre els seus associats revela que un 66,8% és partidari d'un estat propi, enfront d'un 21,1% que aposta per un Estat en un marc federal i un 12,1% que aposta per mantenir l'estatus de comunitat autònoma.

A Girona és on hi ha més empresaris partidaris de l'estat propi, amb un 83,2%, seguit a força distància de Tarragona, amb un 65,6% i Barcelona i Lleida, amb un 64,7% i un 63,1%, respectivament. Pel que fa a un estat federal, és l'opció preferida majoritàriament pel 23,3% dels empresaris lleidatans i per un 22,7% dels tarragonins.

Els percentatges canvien, però, si es consideren només les respostes de les petites i mitjanes empreses que tenen, com a mínim, un 30% del seu negoci a la resta d'Espanya. En aquest cas baixen fins al 55% els que volen un estat propi i pugen tant els que s'inclinen per l'estat federal com els que volen conservar l'autonomia.

L'enquesta també revela que una immensa majoria dels enquestats, el 97,5%, són partidaris de millorar el finançament de Catalunya i un 92,2% ho són de permetre que la comunitat recapti els seus impostos. També creuen que un estat propi català seria econòmicament viable.

De l'estudi també es desprèn que un 81,5% creu que una Catalunya independent seria econòmicament viable i un 82,4% es mostra a favor de l'aprovació per part del Parlament de Catalunya de la proposta de promoure una consulta sobre l'autodeterminació.

Quan se'ls pregunta pel boicot, un 44,3% pensa que en patiria "poc", mentre que un de cada quatre preveu que en patiria "bastant", un 23,7% "molt" i un 16,9% "gens". Els més preocupats per aquesta possibilitat són, evidentment, els que depenen més del mercat espanyol.

La PIMEC ha enviat l'enquesta a 2.224 associats i, segons el president de la patronal de la petita i mitjana empresa, Josep González, que s'ha mostrat sorprès per la "contundència de les respostes", la resposta dels afiliats ha estat àmplia i representativa, tot i que també ha admès que "potser contesten els més sensibilitzats".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut