El 60% dels espanyols creuen que hi ha massa immigrants, segons el baròmetre del CIS

El 60% dels espanyols consideren que hi ha massa immigrants. Un 45% pensa també que el seu sou baixa per aquest motiu. Són dades que es recullen a l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques, el CIS, corresponent al mes de novembre. Pel que fa a les expulsions, 9 de cada 10 enquestats hi estan a favor si han comès un delicte greu, mentre que la meitat pensa que se'ls hauria de fer fora tant si el delicte és greu com si no. Per primera vegada, la immigració se situa com a segona preocupació dels espanyols, darrere de l'atur i davant del terrorisme i l'habitatge.<br>
El 60% dels espanyols creuen que hi ha massa immigrants, segons el baròmetre del CIS
Madrid

El 60% dels espanyols creuen que hi ha massa immigrants, segons el baròmetre del CIS

El 60% dels espanyols consideren que hi ha massa immigrants. Un 45% pensa també que el seu sou baixa per aquest motiu. Són dades que es recullen a l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques, el CIS, corresponent al mes de novembre. Pel que fa a les expulsions, 9 de cada 10 enquestats hi estan a favor si han comès un delicte greu, mentre que la meitat pensa que se'ls hauria de fer fora tant si el delicte és greu com si no. Per primera vegada, la immigració se situa com a segona preocupació dels espanyols, darrere de l'atur i davant del terrorisme i l'habitatge.
Actualitzat
Segons l'enquesta del CIS, 6 de cada 10 ciutadans creuen que hi ha massa immigrants vivint a Espanya. Un de cada tres opina que n'hi ha força però no massa i en canvi només un 3,5% creu que encara hi ha pocs immigrants.

El baròmetre apunta també que una gran majoria, fins al 84% dels ciutadans, només deixaria entrar a Espanya els immigrants que disposessin d'un contracte de treball. A més, la meitat dels espanyols estan convençuts que els sous baixen com a conseqüència de l'arribada d'estrangers, tot i que pensen també que perjudica més els espanyols més pobres que els més rics.

Per contra, el 65% admet que els immigrants que vénen a treballar permeten cobrir feines per a les quals no hi ha prou mà d'obra entre els espanyols.

El fet que la majoria de ciutadans pensin que hi ha massa immigrants també contrasta amb la creença de les tres quartes parts dels espanyols, que opinen que els immigrants haurien de tenir els mateixos drets, o amb el fet que gairebé 8 de cada 10 espanyols no expulsarien un immigrant pel fet que es quedés sense feina durant molt de temps.

Nou de cada 10 enquestats sí que es mostren partidaris de l'expulsió quan al darrere hi ha un delicte greu i la meitat pensa que se'ls hauria de fer fora si cometen qualsevol delicte, sigui greu o no.

El baròmetre apunta també que la gran majoria donaria facilitats per al reagrupament familar dels immigrants, per a l'educació pública, per accedir a la sanitat gratuïta, per practicar la seva religió i per votar a les eleccions municipals, percentatge que baixa del 61 al 53% en el cas de participar en les eleccions generals.

El CIS col·loca la immigració com a segona preocupació dels espanyols darrere de l'atur i davant del terrorisme i la vivenda. L'enquesta recull també que el 43% dels espanyols creuen que la situació política és regular i un 33% creu que és dolenta. Fins a un 23% opina que l'any que ve empitjorarà.

NOTÍCIES RELACIONADES