Vodafone s'adjudica els mòbils de la Generalitat
Vodafone s'adjudica els mòbils de la Generalitat

El 5G arriba a Barcelona a través de Vodafone i amb xarxa Huawei

Vodafone es converteix en la primera operadora que posa en marxa aquesta tecnologia i ho farà en 15 ciutats de l'Estat

Actualitzat

A partir d'aquest divendres, 15 de juny, el 5G començarà a ser una realitat. Vodafone es convertirà en la primera operadora que posa en marxa aquesta tecnologia i ho farà en 15 ciutats espanyoles, una de les quals és Barcelona.

Un dels seus socis per desplegar la nova xarxa ha estat la xinesa Huawei, amb qui han continuat treballant, malgrat la polèmica i el veto imposat pels Estats Units.

Ara bé, entre els telèfons que comercialitzarà a les seves botigues perquè els clients puguin connectar-se a la nova xarxa, no figuren els de Huawei, sinó els de Samsung (Samsung Galaxy S10), LG (LG V50 ThingQ), i Xiaomi (Xiaomi Mi MIX3), també xinesa.  Els de Huawei s'inclourien un cop es dissipin els dubtes sobre els terminals

Espanya es converteix així en un dels primers països de la Unió Europea on el 5G comença a funcionar.

A banda de Barcelona, les altres ciutats on s'implantarà el 5G serà: Madrid, València, Màlaga, Sevilla, Bilbao, la Corunya, Saragossa, Pamplona, Santander, Vigo, Vitòria, Sant Sebastià, Gijón i Logroño. Una tecnologia que s'implanta abans del previst, segons ha assegurat el president i conseller delegat de Vodafone Espanya, António Coimbra.

El president de Vodafone ha explicat que en un primer moment la cobertura serà d'un 50% i s'anirà ampliant. La velocitat serà de fins a 1Gbps per descarregar dades i a finals d'any s'arribarà als  2Gbps, multiplicant per deu la velocitat del 4G.

 

 

ARXIVAT A:
Tecnologia
Anar al contingut