El 58% d'espanyols voldrien més mesures de control i aïllament per la Covid
Personal de l'Hospital del Mar (ACN/Laura Fíguls)

El 58% d'espanyols voldrien més mesures de control i aïllament per la Covid

Segons un baròmetre especial del CIS per la pandèmia, el 84% dels enquestats creu que s'ha de reformar la sanitat pública

Redacció/ACNActualitzat

Com valora la gestió política que s'ha fet de la pandèmia? Aquesta és la pregunta que s'ha fet en un baròmetre especial del CIS que s'ha fet públic aquest dijous.

Que la crisi del coronavirus preocupa, gairebé no hauria calgut ni preguntar-ho. Només un 1% ha respost que no. I el 80% diuen que estan molt o bastant preocupats pels efectes a l'economia i pels efectes a la salut.

Un 58,3% dels ciutadans de l'Estat voldria mesures de control i aïllament "més exigents" davant de la Covid-19, mentre que un 25,8% creu que es pot seguir com fins ara.

A la pregunta de si es vacunarien, un 40,3% responen que no estarien disposats a fer-ho immediatament. Per contra, un 44,4% sí que es vacunaria de forma immediata, un 3,1% ho faria depenent de l'origen, la fiabilitat o la informació sobre la vacuna, i un 11,2% no ho sap.

I una dada destacada, el 84% dels enquestats creuen que s'ha de reformar la sanitat pública. Amb urgència i per reforçar-la: amb més diners, més plantilles o més coordinació entre les comunitats autònomes.

La majoria d'enquestats creu que la col·laboració entre govern espanyol i autonomies és la millor fórmula per combatre la pandèmia. A la pregunta de quina institució voldrien que se'n fes càrrec --debat obert i objecte de conflictes polítics des del primer dia--, l'opció de la col·laboració --en el nostre cas, estat-Generalitat-- guanya amb el 72%.


Poca confiança que no es reflecteix en la intenció de vot

I de tot el que s'ha fet fins ara per aturar el coronavirus, el 57% diu que té poca o cap confiança en la gestió del govern de Sánchez. Això, però no es tradueix en una caiguda en la intenció de vot ni pel PSOE ni per Podem.

Segons el mateix CIS, el PSOE tornaria a guanyar les eleccions i ampliant el seu avantatge respecte al Partit Popular fins als 13,4 punts, en un context en el qual gairebé tots els partits perden.

L'altre soci de govern, Unides Podem, es manté, mentre que Ciutadans guanyaria suports i Vox en perdria.

Junts per Catalunya millora 4 dècimes en estimació de vot, Esquerra es manté, i la CUP augmenta 0,1.

 
ARXIVAT A:
Coronavirus Pedro Sánchez
Anar al contingut