El 47è Concurs dels Focs d'Artifici de Blanes retrà homenatge al Girona FC

El 47è Concurs dels Focs d'Artifici de Blanes retrà homenatge al Girona FC

El 47è Concurs dels Focs d'Artifici de Blanes retrà homenatge al Girona FC

D'esquerra a dreta, Albert Robert, Eva Palau i Quim Torrecillas a la presentació de la 47a edició del Concurs de Focs de Blanes, aquest 6 de juliol de 2017. (Horitzontal)

D'esquerra a dreta, Albert Robert, Eva Palau i Quim Torrecillas a la presentació de la 47a edició del Concurs de Focs de Blanes, aquest 6 de juliol de 2017. (Horitzontal)

ACN Blanes.-La 47a edició del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de Blanes (Selva) homenatjarà el Girona FC, que recentment ha ascendit a primera divisió. El reconeixement es farà a través de tres avisos que es dispararan cada nit abans que comencin els espectacles pirotècnics. Els coets llençats pujaran al cel fent una estela vermella que esclatarà en blanc, en honor als colors que identifiquen el club. Aquesta és la principal novetat de l'edició d'enguany, que comptarà amb la participació de quatre companyies espanyoles (procedents de Madrid, València, Murcia i Astúries) i una de francesa. A més i a banda del premi en metàl·lic de 6.000 euros, la pirotècnica guanyadora protagonitzarà un castell de focs per a les Fires de Sant Narcís a Girona, la Festa Major de Santa Cristina de 2018 a Lloret de Mar (Selva) i participarà de nou al concurs de Blanes de l'any vinent. Enguany, també es s'oferirà un segon guardó de 2.000 euros.

El Girona FC serà el protagonista indiscutible del 47è Concurs de Focs d'Artifici de Blanes. L'organització ha volgut retre homenatge al club, que enguany ha complert el seu somni de pujar a primer divisió. Per això, es dispararan cada nit tres coets que combinaran els dos colors que identifiquen el club (el vermell i el blanc). D'aquesta manera, Girona i Blanes estrenyen encara més el lligam iniciat fa sis anys amb la signatura d'un conveni de col·laboració. L'any passat, Lloret de Mar també s'hi va sumar.Els acords permetran que el guanyador del certamen d'enguany, a banda del premi de 6.000 euros, obtingui tres contractes (fer un castell de focs a les Fires de Girona d'aquest any, protagonitzar la festa major de Lloret de Mar el 2018 i participar al concurs de Blanes de l'any vinent). La signatura dels acords amb les dues poblacions gironines, a més, implica un doble incentiu. Per una banda, tant Lloret de Mar com Girona tenen "garantit" un espectacle de qualitat i, a més, les pirotècnies aconsegueixen una compensació més que s'afegeix al premi en metàl·lic. A l'edició d'enguany, hi participaran quatre companyies espanyoles i una de francesa. Es tracta de la Pirotècnia Vulcano de Madrid; la Pirotècnia Tomàs de València; la Pirotècnia Hnos.Ferrñandez de Murcia; la Pirotècnia Pablo d'Astúries i la Réfie Fêtes Pyrotechnie Harnes de França.Com a novetat, s'ha afegit un segon premi valorat en 2.000 euros. A més, l'empresa guanyadora també rep un trofeu que reprodueix l'espai natural des d'on es llencen els focs, la Roca de Sa Palomera, realitzada per l'artista Quico Ros. El veredicte l'emetran els vuit membres de la comissió tècnica i els cinquanta que conformen el jurat popular. L'edició d'enguany compta amb un pressupost de 126.000 euros. Patrimoni Cultural ImmaterialD'altra banda, els ajuntament de Blanes i Tarragona estan treballant, amb el suport de la Generalitat, per promocionar i donar projecció als dos únics concursos internacionals que se celebren a Catalunya. L'objectiu és aconseguir que se'ls consideri Patrimoni Cultural Immaterial. A més, els dos consistoris també estan estudiant establir algun tipus de premi que pugui unificar les dues poblacions.