Voluntaris de Càritas
Una tercera part de les famílies que reben ajuda de Càritas no tenen cap ingrés

El 36% de les persones que recorren a Càritas hi han començat a anar arran de la Covid

Una quarta part de les famílies no tenen cap ingrés, i més de la meitat no poden fer front a les despeses bàsiques

Actualitzat

Durant l'any passat, quan es parlava de recuperació econòmica, 217.171 persones, que viuen en 82.139 llars, van necessitar l'ajuda de Càritas, una xifra que es va mantenir estable en els últims anys, segons l'informe anual que han presentat. De fet, hi ha un lleuger descens del 2% comparat amb el 2018. Però la situació ha empitjorat de cop amb l'aparició de la Covid i mostra estadístiques cada vegada més preocupants.

Ara, el 36% de les persones que acudeix a Càritas ho fa per primera vegada o després de molt temps de no fer-ho.

 

Les persones ateses per Càritas han augmentat més d'un 60% entre el febrer i el maig
Les persones ateses per Càritas han augmentat més d'un 60% entre el febrer i el maig

 

Des del confinament, les peticions d'ajuda s'han duplicat i, en alguns casos, triplicat. Segons les últimes dades, han augmentat el 63% el nombre de les persones ateses per poder cobrir les necessitats bàsiques.

Les més afectades són les persones amb feines precàries i que viuen al dia, les que tenen una feina en l'economia submergida, les dones amb fills i també destaquen les que no tenen connexió a internet o habilitats digitals.

 

L'atur afecta el 68,2% de les persones en edat de treballar. Els ingressos cauen un 41,2% en el cas de les feines formals, i encara més quan són feines informals: un 72,7%.

Tot plegat, ha fet caure uns ingressos familiars ja molt justos en una tercera part, un 33%, i a gairebé 1 de cada 4 llars no hi entren diners des que va començar la Covid.

 

El menjador social de Reus, gestionat per l'ajuntament i Càritas, va duplicar el servei de carmanyoles a casa durant la crisi del coronavirus
El menjador social de Reus, gestionat per l'Ajuntament i Càritas, va duplicar el servei de carmanyoles a casa durant la crisi del coronavirus

 

El 65,2% de les llars es troben en situació de pobresa severa, segons el llindar de Catalunya. L'impacte de la crisi és encara més greu quan es tracta de persones de nacionalitat estrangera.



 

 
ARXIVAT A:
PobresaCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut