El 3/24 rep el Premi Nacional de Comunicació per ser "referència informativa"

El 3/24 rep el Premi Nacional de Comunicació per ser "referència informativa"
Barcelona

El 3/24 rep el Premi Nacional de Comunicació per ser "referència informativa"

Actualitzat
TEMA:
Mitjans de comunicació
Representants del canal 324, en la recollida del Premi Nacional de Comunicació 2018

Representants del canal 324, en la recollida del Premi Nacional de Comunicació 2018

El canal d'informació contínua 3/24, de Televisió de Catalunya, que aquest any celebra el 15è aniversari, ha estat distingit amb el Premi Nacional de Comunicació en la modalitat de televisió.

El jurat ha valorat com el 3/24 s'ha convertit, en els seus 15 anys de vida, en una referència informativa imprescindible amb prestigi internacional, i amb èxit d'audiència. Cada any, sis milions de catalans, gairebé tota la població del país, miren en algun moment el 3/24.

El cap dels Serveis Informatius, David Bassa, ha destacat que el canal tanca amb la millor audiència, triplicant la de la competència, i unes xifres rècord: "Sis milions de catalans s'hi connecten com a mínim un cop l'any, i 800.000 ho fan cada dia".

"Malgrat els temps de contenció econòmica i la precarietat de recursos, és gràcies als equips de la redacció dels Serveis Informatius de TV3 que el 3/24 s'ha convertit en el que és. El premi és àmpliament merescut."

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha felicitat tota la gent que "de manera anònima fan possible la televisió que tenim, una de les més importants i més ben fetes d'aquesta part del món". També ha defensat el pluralisme i la competència dels professionals de TV3.

"No perdem la fe, algun dia tothom reconeixerà que som plurals, que som neutrals i que som una màquina de bons informatius i d'una mica de publicitat."

El jurat dels XVII Premis Nacionals de Comunicació ha destacat el 3/24 com "el canal de referència informativa imprescindible, gràcies a la feina dels seus professionals i a un treball d'equip reconegut i acreditat internacionalment".

 

El canal 3/24 va batre el seu rècord d'audiència, amb un 1,7% de quota anual, el 2017, i és el canal temàtic informatiu més seguit a Catalunya, amb més del doble d'audiència respecte al seu competidor.

Els últims anys, el canal ha crescut i ha experimentat un increment notable de transmissions d'esdeveniments en directe, rodes de premsa, compareixences parlamentàries, conferències, debats i també en nombre de connexions en directe amb els periodistes desplaçats al territori.

Els Premis Nacionals de Comunicació van ser creats el 1999 amb motiu del 75è aniversari del naixement de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya. L'objectiu dels premis és atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació i les telecomunicacions a Catalunya o en llengua catalana, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada.

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicació