Madrid

El 29 d'octubre declararan els 18 acusats de cremar fotos del rei a Girona

Ja hi ha data per a la declaració dels 18 acusats de cremar fotos del rei a la plaça del Vi de Girona el 22 de setembre del 2007. Els imputats hauran de donar explicacions davant del jutge de l'Audiència Nacional José María Vázquez Honrubia el 29 d'octubre. S'enfrontaran a la petició de la Fiscalia d'una multa de 3.000 euros per a cada un per un delicte d'injúries greus contra la Corona. La crema d'imatges del monarca es va produir durant una protesta contra la condemna de Jaume Roura i Enric Stern pel mateix delicte.

Actualitzat

L'Audiència Nacional va condemnar el juliol passat Jaume Roura i Enric Stern a pagar una multa de 2.700 euros per cremar una foto dels monarques el 13 de setembre del 2007.

Uns dies després, el 22 de setembre, alguns partits polítics i organitzacions independentistes van convocar una protesta a la plaça del Vi de Girona contra la condemna de Roura i Stern.

Durant la concentració es van tornar a cremar imatges del rei Joan Carles. El jutge Fernando Grande-Marlaska va atribuir els fets als 18 processats, que van reconèixer haver-hi participat.

 

Anar al contingut