Barcelona

El 26% dels centres residencials de menors catalans estan sobreocupats

El 26% dels centres residencials de menors catalans estan sobreocupats, segons l'informe sobre infància que ha presentat aquest dijous al Parlament el síndic de greuges, Rafael Ribó. Segons el document, hi ha 190 nens i nenes que, tot i que necessiten una plaça en un centre d'aquests, estan en llista d'espera. A més, segons aquest document, hi ha 321 menors que es troben en centres que també estan a l'espera, però d'una família d'acollida.

Actualitzat
El sistema d'atenció als nens i nenes tutelats per la Generalitat està saturat. Una quarta part dels centres residencials de menors tenen sobreocupació, segons revela un informe presentat aquest dijous pel síndic de greuges, Rafael Ribó, al Parlament. L'informe diu que alguns centres superen el 150% de capacitat, una situació que és especialment preocupant a la demarcació de Tarragona.

L'estudi també diu que hi ha gairebé 190 infants en llista d'espera, és a dir, que necessiten una plaça en un d'aquests centres però no la tenen perquè hi falten vacants. La majoria dels infants que no tenen plaça continuen vivint amb la seva família, que sol ser conflictiva i de la qual se'ls hauria de protegir.
Anar al contingut