El 2019 ha estat l'any més càlid de la història a Europa

El 2019 ha estat l'any més càlid de la història a Europa

Al món sencer ha estat el segon, superat encara pel 2016, que va patir un El Niño excepcional

Josep Maria Camps ColletActualitzat

L'any que s'ha acabat fa una setmana, el 2019, ha estat el segon més càlid de tota la història.

És la conclusió del servei europeu Copernicus, feta pública aquest dimecres i que afegeix que a Europa ha estat el més càlid registrat mai.

Cap als 4 o 5 graus més el 2100

Els anteriors anys més càlids al continent europeu són el 2014, 2015 i 2018, en una progressió que aquest servei assegura que podria arribar fàcilment als 4 o els 5 graus d'augment el 2100.

Segons Carlo Buontempo, responsable màxim de Copernicus, hi ha hagut mesos d'aquest any en què les temperatures a nivell mundial han batut tots els rècords anteriors.


El Niño del 2016

El rècord absolut de la mitjana de temperatures més alta a tot el planeta l'ostenta encara el 2016, rècord que s'atribueix a l'episodi de El Niño que es va viure aquell any.

Segons la NASA, va ser un El Niño excepcionalment potent, responsable ell sol d'un augment de la temperatura mundial de 0,2º.


L'any més càlid a Alaska i el segon més humit als EUA

Aquest dimecres també s'han fet públiques les dades de les temperatures als Estats Units, que mostren que també per a Alaska el 2019 ha estat el més càlid de la història.

Aquestes dades oficials destaquen que ha estat el segon any més humit de la història al conjunt del país, sobretot al territori principal, exclosos Alaska, Hawaii i Puerto Rico.

També que entre el 2010 i el 2020 els desastres climàtics que han patit els EUA han costat gairebé 1 bilió 200.000 milions de dòlars, el doble que la dècada anterior.

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut