Barcelona

El 18 de novembre, data límit per demanar el vot per correu

El conseller de governació, Jordi Ausàs, ha animat tots els ciutadans que el 28 de novembre no puguin atansar-se a votar al seu col·legi electoral a fer la sol·licitud del vot per correu en qualsevol oficina. Aquest ha estat, per exemple, el seu cas, ja que el conseller no podrà ser aquell dia a la Seu d'Urgell, ja que haurà de coordinar tot el dispositiu electoral des de Barcelona. Per això, Ausàs ha formalitzat aquest matí la seva sol·licitud de vot per correu. Ausàs ha explicat que fins avui han sol·licitat el vot per correu per a les eleccions al parlament 13.000 catalans. Hi ha temps per fer-ho fins al 18 de novembre i els tràmits són gratuïts.

Actualitzat
El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha sol·licitat el vot per correu ja que el dia de les eleccions serà al Parlament fent el seguiment de la jornada electoral i ha recordat que els votants tenen temps fins al 18 de novembre.

Ausàs, que té el seu col·legi electoral a la Seu d'Urgell (Alt Urgell), ha assegurat que el vot per correu "és una bona forma de poder votar" i ha fet una crida a utilitzar "un procediment que cada vegada ha tingut més acceptació" perquè cada vegada hi ha més mobilitat entre la població i perquè el sistema és més eficaç, ha assegurat el conseller.

Ausàs ha informat que a les eleccions passades van votar per correu unes 38.000 persones, mentre que en aquesta convocatòria 13.000 persones ja han fet la sol·licitud per votar per correu des del 5 d'octubre, el dia en què es van convocar les eleccions.

Tràmit senzill i gratuït

"És un procediment segur per a les persones que no tenen la certesa de poder assistir al col·legi electoral el 28 de novembre", ha assegurat Ausàs. Els ciutadans podran sol·licitar el vot per correu fins al 18 de novembre i per fer-ho hauran d'anar a qualsevol oficina de Correus, presentar el seu carnet d'identitat i demanar un full de sol·licitud.

Entre el 8 i el 21 de novembre el votant rebrà les paperetes de cada partit i tindrà fins al 24 de novembre per enviar de nou un sobre amb la papereta que correspongui al seu vot.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut