Urna

El 14F es votarà en pavellons o espais amplis en lloc dels col·legis habituals

Cues al carrer, espais de votació que permetin distàncies de dos metres i mig per persona i ventilació constant són algunes de les mesures aprovades

RedaccióActualitzat

El protocol per garantir la contesa electoral del pròxim 14 de febrer ja està a punt. La principal novetat és que es faran servir pavellons o altres espais amplis similars que permetin mantenir distància física.

La Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals, que depèn del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, ha emès un document que dona indicacions per celebrar les eleccions al Parlament previstes per a principis del 2021.

Les indicacions contingudes al protocol, que ha avançat Catalunya Ràdio, es divideixen en dues parts: l'adequació dels locals electorals i el circuit de vot i escrutini.

Pel que fa al primer bloc, els espais hauran de garantir un aforament que permeti mantenir una distància de, com a mínim, dos metres i mig per persona. Queden exclosos com a punts de votació els centres sanitaris, de caràcter residencial o els utilitzats per col·lectius vulnerables. I, sempre que sigui possible, es buscaran alternatives als centres educatius.

En tot cas, els espais per votar seleccionats hauran de tenir garantida una ventilació constant i punts d'accés i sortida independents. La ubicació dels locals també haurà de permetre que es pugui fer cua al carrer i hauran de disposar de persones a càrrec del control d'accés i d'un responsable de seguretat sanitària.

I en relació amb el segon bloc, es netejaran i desinfectaran els espais abans i durant la votació i després que es tanquin; els lavabos només podran ser utilitzats pels membres de la mesa i hi haurà contenidors i papereres amb tapa d'accionament de pedal on dipositar els materials de seguretat (mascaretes o guants) fets servir.

En la mesura del que sigui possible, es prioritzarà que els votants duguin la papereta de casa.

El protocol recull i fa operatives les consideracions en el document "Eleccions i COVID-19: Consideracions per a l'organització d'una convocatòria electoral amb seguretat per la salut, garanties pel vot i legitimitat democràtica".

 

ARXIVAT A:
Coronavirus EleccionsEleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut