Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

"Ei, Paul, desperta't que has guanyat el Nobel": un premiat avisa l'altre en plena nit

Un dels premiats amb el Nobel d'Economia, Robert Wilson, truca, de nit i en pijama, a la porta de Paul Milgrom, l'altre guanyador, per donar-li la notícia

Actualitzat
TEMA:
Premi Nobel

L'economista Robert Wilson surt de casa a un quart de tres de la matinada i en pijama.Travessa el carrer i truca a la porta del seu company i veí a la Universitat de Stanford, Paul Milgrom: "Ei, Paul, desperta't que has guanyat el Nobel!"

 

Paul Milgrom dormia quan els membres de l'Acadèmia Sueca el van trucar per comunicar-li que li havien concedit el Premi Nobel. Milgrom havia guanyat el Nobel d'Economia juntament amb el seu amic Robert Wilson.

A Wilson, l'Acadèmia el va trucar, però, a aquelles hores, va rebutjar la trucada. Llavors van trucar al telèfon mòbil de la seva dona. 

"Vaig cometre l'error de pensar-me que era una trucada política i, per tant, vaig desconnectar el telèfon. Llavors van trucar al mòbil de la meva dona. Però va ser còmic perquè el Paul Milgrom viu just a l'altra banda del carrer i vaig haver de venir i trucar a la porta en pijama per despertar-lo: "Ei, Paul, has guanyat el premi Nobel". Així vam tenir una trobada a la porta principal.

La notícia s'ho valia. A Milgrom, el premi "li va trucar a la porta".

"Jo estava adormit i el meu telèfon està configurat per no rebre trucades de números desconeguts. Per tant, no es van comunicar amb mi. Però va venir a trucar a la meva porta el Bob Wilson, també guanyador, que viu a l'altra banda del carrer. Va venir i trucava a la meva porta i em deia: "Paul, desperta't! Has guanyat el premi Nobel!" Així és com ho vaig saber. Va ser un truc a la porta. El telèfon no va sonar en absolut."

 

Ei, Paul, desperta't que has guanyat el Nobel
Robert Wilson i Paul Milgrom en la celebració a la Universitat de Standford (Reuters / Kate Munch)

Avisada per la càmera de seguretat

Una connexió a milers de quilòmetres, va ser la de la dona de Milgrom, que es trobava precisament a Estocolm.  Va saber com se n'assabentava el seu marit en rebre la notificació de la càmera de seguretat de la porta de casa seva a Califòrnia. Va veure a través del vídeo del sistema de seguretat com Wilson trucava a Milgrom per donar-li la notícia, en directe des de Suècia.

 

Ei, Paul, desperta't que has guanyat el Nobel
Paul Milgrom brinda després de saber la notícia del premi (Reuters)

El fet que els dos amics siguin veïns va fer possible aquesta anècdota dels dos guanyadors del Nobel. Amb ells, la universitat suma un nou premiat entre els seus professors.

Entre bromes, Milgrom reconeix que de fet estaven avisats, ja que des de fa una dècada han estat proposats per al guardó i amics, col·legues i alumnes s'encarregaven de recordar-los-ho.

"La veritat de la qüestió és que no visc per als premis. Visc per tota mena de coses. Però cada any durant l'última dècada, just abans del Premi Nobel, els meus amics em comencen a enviar correus electrònics: 'Esperem que guanyis aquest any'. Així que sóc conscient que hi estan pensant. Però només hi penso per això, però els meus exalumnes, els meus col·legues i els meus amics sí, m'envien bons desitjos cada any en aquesta època. Així que era conscient que era possible."

 

ARXIVAT A:
Premi Nobel Estats Units

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut