El Caire

Egipte sospita d'un atemptat mentre continua la recerca de les restes de l'avió desaparegut

El primer ministre francès, Manuel Valls, ha dit que "cap hipòtesi es pot descartar sobre les causes d'aquesta desaparició"

RedaccióActualitzat

Continuen les incògnites al voltant de la desaparició d'un avió d'Egyptair amb 66 persones a bord. A hores d'ara, no es descarta cap hipòtesi però el govern egipci considera més probable un atac terrorista que no pas una errada tècnica. El ministre d'Aviació Civil egipci, Sherif Fathy, ha considerat que és més probable que l'avió hagi estat víctima d'algun tipus d'atemptat, tot i admetre que era una "conjectura".

"La possibilitat d'un atac terrorista és més gran que la d'un error tècnic."

Per la seva banda, el primer ministre francès, Manuel Valls, ha dit que "cap hipòtesi es pot descartar sobre les causes d'aquesta desaparició". El president François Hollande ja ha parlat amb el seu homòleg egipci, Al-Sissi. Tots dos mandataris han decidit "treballar conjuntament per aclarir com abans millor les circumstàncies dels fets", segons ha indicat l'Elisi en un comunicat sobre la conversa dels dos presidents. Hollande també ha volgut remarcar que "l'avió s'ha estavellat" i ha insistit que "no es pot descartar cap hipòtesi, tampoc la terrorista".

El govern dels Estats Units ha dit que "és massa aviat per dir què pot haver causat" l'accident, en paraules del portaveu Josh Earnest.

Troben restes però es desconeix si són de l'avió

Al sud-est de l'illa de Creta, prop de Kàrpathos -on s'ha perdut el contacte amb la tripulació-, s'han trobat restes que podrien ser de l'avió. Fonts de Defensa gregues han desmentit que es tracti de restes amb els colors de l'aerolínia. Egyptair, que en un primer moment havia anunciat per boca del seu vicepresident, Ahmed Adel, que s'havia trobat l'aparell, posteriorment ho ha desmentit:

Grècia ha enviat avions militars i una fragata a la zona per buscar l'avió. La recerca es fa al mar a un centenar de milles al sud-est de l'illa de Kàrpathos. Es tracta d'una zona entre l'espai aeri grec i l'egipci. Hi participen, de moment, tres avions militars i dos helicòpters. A mitja tarda, Grècia ha retirat la fragata, a petició del govern egipci. En la recerca també hi col·laboren avions turcs, francesos i nord-americans.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut