Egipte mostra els sarcòfags descoberts a Dahsur i obre dues piràmides al públic
Egipte mostra els sarcòfags descoberts a Dahsur i obre dues piràmides al públic
El Caire

Egipte mostra els sarcòfags descoberts a Dahsur i obre dues piràmides al públic

Dahsur, a uns 28 km al sud del Caire, presenta les últimes troballes i el públic entra per primera vegada en dues de les seves piràmides de fa uns 4.600 anys

RedaccióActualitzat

Egipte ha obert aquest cap de setmana dues antigues piràmides al sud del Caire de fa 4.600 anys. Els arqueòlegs han aprofitat per presentar una col·lecció de sarcòfags, alguns amb mòmies, que s'han trobat recentment a la mateixa zona, a Dahsur. També s'ha pogut veure un conjunt de màscares, taüts i altres objectes molt ben conservats.

Els descobriments son fruit de les recents excavacions i pertanyen a un període tardà, VIII-IV aC, cosa que demostra que l'àrea de Dahsur va ser àmpliament utilitzada com a necròpolis.

 

 

 

 

El ministre d'Antiguitats Khaled al-Anani ha explicat al públic que s'ha concentrat a l'esplanada d'accés que s'obria la piràmide corbada del faraó Snefru, el primer faraó de la IV dinastia, durant l'antic Egipte. A més, també ha convidat tothom a entrar en una altra piràmide pròxima que es va obrir per primera vegada el 1965.

 

 

Khaled al-Anani, ministre d'Antiguitats:

"Avui estem fent una visita al famós lloc de Dahsur, que està registrat a la llista de la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat. Forma part com a part de la necròpolis de Memphis que s'estenia des de les piràmides de Gizeh fins a Dahsur al sud. Dahsur és un jaciment arqueològic molt important amb almenys cinc piràmides, dues piràmides de Snefru, la piràmide corbada, la piràmide del nord o la piràmide vermella i tres piràmides de l'Imperi Mitjà, de la XII dinastia."

Stéphane Romatet, ambaixador francès a Egipte:

"Aquest és un dels llocs menys coneguts, però un dels més bells. Ja coneixeu aquestes dues piràmides, la piràmide romboïdal (piràmide corbada) i la piràmide vermella, que són realment joies, que els turistes han de venir a veure, i avui amb la inauguració d'aquest descens crec que atraurà més turistes i crec que és molt bo per a Dahsur."

 

 

Les piràmides que es poden visitar

La piràmide de Snefru, d'uns 4.600 anys, té 105 metres d'altura i marca un pas clau en l'evolució de la construcció de piràmides. L'aspecte de la construcció és inusual. Els primers 49 metres mantenen l'angle de la seva carcassa de pedra calcària en 54 graus i de sobte es redueix en la seva part superior a 43. El canvi es deu al fet que durant la construcció es van formar esquerdes al seu interior i van optar per modificar l'angle de la piràmide. Per això té una forma corbada.

 

 

Els turistes ara podran entrar a través d'un túnel estret de 79 metres de llarg des d'una obertura elevada a la cara nord de la piràmide. A través d'aquest passadís s'arriba a les dues cambres, a l'interior de l'estructura.

També han pogut entrar en una altra piràmide, la piràmide vermella, que possiblement va ser de la dona del faraó Snefru, Hetepheres. Aquesta piràmide es va obrir per primera vegada el 1956.

 

 

 

 

 

Objectiu: promoure Dahsur

Les autoritats busquen promoure el turisme a Dahsur, una zona lliure de l'enrenou de Gizeh. El lloc és al mig del desert i només atrau un nombre reduït de visitants.

Volen que Dahsur sigui una important font d'ingressos estrangers per a Egipte, que van caure abruptament després de la revolta del 2011.

 

 

La necròpolis de Dahsur

La necròpolis és una zona formada per Dahsur i Minsat Dahsur, on s'hi van construir un conjunt de piràmides. És a uns 9 km al sud de Saqqara, a 28 km al sud del Caire, a la província de Gizeh, a la dreta del Nil. Tota la infraestructura ocupa una superfície d'uns 3 km2.

Les construccions que hi trobem són: la piràmide vermella i la piràmide corbada, construïdes durant el regnat del faraó Snefru; la piràmide d'Amenemhat II, i la piràmide de Senusret III. També hi ha les ruïnes de la piràmide que va construir Amenemhet III, coneguda ocasionalment com "piràmide negra".

ARXIVAT A:
Arqueologia
Anar al contingut