"Educació sense masclismes": el clam de les estudiants que han sortit al carrer pel 8MM
Manifestació d'estudiants a Girona, aquest dilluns (ACN / Aleix Freixas)

"Educació sense masclismes": el clam de les estudiants que han sortit al carrer pel 8M

A Barcelona i a Girona s'han fet manifestacions estudiantils i a Lleida s'han fet piquets durant el matí

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns, Dia Internacional de les Dones, la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya han convocat una jornada de vaga general laboral.

En l'àmbit educatiu, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans també ha fet una crida a aturar l'activitat als instituts i les universitats catalanes per exigir una educació sense masclismes. Aquest matí ja s'han fet les primeres concentracions convocades per estudiants.

Al migdia, a la plaça Universitat de Barcelona, s'ha iniciat la manifestació central de la jornada "Les estudiants ens organitzem".


A primera hora d'avui s'han fet els primers actes de protesta a la Universitat Autònoma de Barcelona. Prop d'un centenar de persones han tallat els accessos al campus. Els piquets han col·locat contenidors als carrers, a l'entrada de l'estació dels Ferrocarrils Catalans i a l'entrada per l'autopista AP-7.


A les set del matí s'han produït talls al trànsit per part d'un centenar de vaguistes a l'avinguda Meridiana de Barcelona.


Aquest matí, a Lleida s'han fet talls a l'Avinguda Catalunya i al pont de la Universitat en suport a la convocatòria. A les 18.30 hores hi haurà la manifestació unitària a la capital del Segrià.

La Coordinadora 8M ha denunciat a les xarxes identificacions per part de la Guàrdia Urbana durant el transcurs de la jornada de vaga general.


A Girona, la manifestació estudiantil s'ha fet aquest matí a la plaça del Vi i ha aplegat centenars de manifestants.


A Reus, el SEPC ha cridat a seguir les convocatòries de la Plataforma 8 de març.

Concentracions a diverses ciutats catalanes en motiu de la vaga del 8M
Concentració a la plaça Mercadal de Reus (ACN/Núria Torres)


Aquest matí, un piquet informatiu ha visitat diferents centres geriàtrics de la ciutat:


Prop de dues-centes persones s'han concentrat a la plaça Mercadal de la capital del Baix Camp. A Vic, un centenar de persones han assistit a un espectacle teatralitzat sobre els impactes de la Covid-19 sobre la dona.

De moment, no hi ha dades de seguiment de la vaga als centres educatius i a les universitats, just el dia que s'ha recuperat la presencialitat d'un màxim del 30% a les classes teòriques per al conjunt dels centres universitaris, tal com va aprovar el Procicat la setmana passada. Cada universitat ha de decidir com aplica aquest percentatge.

Les concentracions més nombroses es preveuen a la tarda. A Barcelona n'hi ha una de convocada pel col·lectiu Vaga Feminista, amb inscripció prèvia per trams al passeig de Gràcia i sota el lema "Juntes, diverses i rebels. Juntes, imparables".

 

ARXIVAT A:
8M
Anar al contingut