Educació renuncia a la qualificació "en procés d'assoliment" i manté el "no assoliment"
Les qualificacions als estudiants dels centres escolars no canviaran el curs que ve (ACN/Eloi Tost)

Educació renuncia a la qualificació "en procés d'assoliment" i manté el "no assoliment"

El canvi es va conèixer a principis de març, però han fet marxa enrere degut a les aportacions rebudes des de la comunitat educativa

RedaccióActualitzat

El Departament d'Educació ha decidit fer marxa enrere en el canvi de les qualificacions escolars que substituïa la nota de suspens per "en procés d'assoliment".

Ho ha dit aquest divendres la secretària de Transformació Educativa, Núria Mora, que ha explicat que la decisió s'ha pres arran de les aportacions rebudes per la comunitat educativa.

Segons Mora, aquestes aportacions els han fet veure que moltes famílies no entendrien el missatge que es volia comunicar amb la nova fórmula, i al final se seguirà fent servir la qualificació "no assoliment":

"Què ens ha passat en part de les aportacions que hem rebut? Que les notes i les qualificacions han de servir perquè les famílies ho entenguin i, mentre aquest missatge de treball competencial no sigui compartit per tota la comunitat, acceptem que segurament és més informatiu un "no assoliment" que un "en procés d'assoliment"."

"Per tant, aquí fem una primera modificació amb les aportacions rebudes i anem al "no assoliment", "assoliment satisfactori", "notable" i "excel·lent"."

La secretària de Transformació Educativa ha explicat que la intenció del canvi era per remarcar que les competències es van aprenent, i que no són "blanc o negre".

La intenció de fer el canvi a la nova fórmula es va conèixer a principis de març, i llavors ja va aixecar crítiques d'alguns sectors, que ho van interpretar com un eufemisme.

Les qualificacions actualment vigents es van introduir a finals del 2016 amb només quatre notes: "assoliment excel·lent" (AE), "assoliment notable" (AN), "assoliment satisfactori" (AS) i "no assoliment" (NA).

Una aula de 4t a l'escola La Salle de Tarragona, aquets dimarts al matí
Una aula de 4t de primària a l'escola La Salle de Tarragona (CCMA)
ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut