Educació portarà menjar a casa dels infants vulnerables si hi ha un altre confinament

El conseller Josep Bargalló descarta tornar a les targetes moneder que es van repartir amb el confinament

Redacció / AgènciesActualitzat

La Generalitat ha anunciat que incrementarà el pressupost destinat a les beques menjador. Des que es van tancar les escoles, aquestes ajudes estaven vinculades a les targetes moneder que van deixar de funcionar al juliol.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha hagut de donar explicacions en una compareixença a la Diputació Permanent del Parlament per no haver ampliat fins a l'agost les ajudes que garantien un àpat diari a la canalla en situació més vulnerable. 

El proper curs, ha dit, els alumnes que gaudeixen de beques menjador rebran l'àpat a domicili si han de fer quarantena de forma puntual, i només es podria tornar al model de les targetes moneder si es repeteix un confinament total. 

"Quan una escola, un grup, dos grups o tots els grups estiguin en quarantena, la cuina funcionarà igual. No hi haurà un sobrecost, tampoc ertos, ni acomiadaments, perquè continuaran fent falta monitors per fer aquest repartiment."

El Departament d'Educació va deixar d'abonar els diners de la beca a les targetes moneder quan va acabar el curs escolar.

El conseller ha respost a les crítiques dels grups parlamentaris que les targetes no són l'eina per solucionar la pobresa infantil perquè només arriben a la meitat dels alumnes en risc de pobresa a Catalunya, i no tots els alumnes les poden demanar. 

"Això es diu segregació. Si les vinculem, deixem fora tots els infants d'aquells ajuntaments que no tenen escola."


A més, ha assegurat que les targetes moneder tenen problemes com la pèrdua, el trencament, el seu possible mal ús, a més dels errors informàtics i bloquejos que es van registrar durant l'estat d'alarma.

Ha dit, però, que durant el confinament va ser l'única opció viable, ja que no es podia garantir el repartiment diari de menús als 140.000 nens beneficiaris de la beca.

I per pal·liar els problemes alimentaris que poden tenir molts infants aquest estiu, tinguin o no tinguin beca menjador, la Conselleria de Treball, Afers Socials i Família ha anunciat que reforçarà una línia d'ajudes als ajuntaments amb diners provinents del fons de contingència. 

ARXIVAT A:
PobresaAlimentació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut