Imatge d'arxiu (ACN)

Educació podrà decidir quantes places oferiran les escoles concertades

Es canvien els criteris d'admissió per aconseguir una distribució més equitativa dels alumnes que tenen necessitats educatives especials entre els centres d'una mateixa zona

Iacma Monterde/Àgata FàbregasActualitzat

Canvis en el procés d'escolarització dels alumnes. El Departament d'Educació ja té enllestit el nou decret d'admissió, tal com preveia el Pacte Contra la Segregació Escolar. Un seguit de mesures per garantir una distribució més equitativa de l'alumnat. Entre les novetats, que no s'acceptarà que cap escola concertada segregui per sexe.

Fa un mes, el síndic va entregar al conseller un document amb 16 grans propostes fruit del Pacte Contra la Segregació Escolar, que ara s'han inclòs en el nou decret d'admissió, que el govern preveu aprovar al més aviat possible. L'objectiu és acabar amb les escoles que tenen una composició social que no es correspon amb la del seu entorn, de manera que tots els centres tan públics com concertats d'una mateixa zona tinguin una proporció equivalent d'alumnes nouvinguts o desafavorits.

 

Una de les novetats és que per primer cop s'introdueix l'obligació per a tots els centres, també els concertats, de garantir una escolarització mixta. Per tant, a aquells que separin els alumnes per raó de gènere no se'ls renovarà el concert.

Amb el nou decret, a més, el Departament passarà a programar tota l'oferta de places no només de les escoles públiques, sinó també de les concertades. És a dir, també decidirà quins grups de la concertada s'obren o es tanquen i no anirà en funció de la demanda. D'aquesta manera, asseguren, es podrà repartir més equitativament l'alumnat.

L'oferta es planificarà amb els ajuntaments i la comunitat educativa de cada municipi. Es revisaran les àrees d'escolarització i, amb una tasca de detecció prèvia, s'haurà de garantir que totes les escoles d'una mateixa àrea reflecteixin la realitat social de la zona. Per això s'estableix una proporció màxima d'alumnes amb necessitats educatives específiques per a cada centre. També s'adoptaran mesures per tal que els alumnes que arribin durant el curs quedin repartits equitativament entre escoles públiques i concertades. 

Un altre dels canvis és que els alumnes de primària tindran garantida una plaça en algun dels instituts adscrits. Fins ara, només tenien prioritat. 

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut