Educació ofereix als estudiants els continguts online de l'Institut Obert de Catalunya
Educació ofereix als estudiants els continguts online de l'Institut Obert de Catalunya

Educació ofereix als estudiants els continguts online de l'Institut Obert de Catalunya

A partir de dilluns s'hi podran trobar dues plataformes amb continguts de 29 assignatures de batxillerat

RedaccióActualitzat

Sense data de tornada a les escoles, instituts i universitats, la comunitat educativa intenta minimitzar tant com es pugui les conseqüències de la pandèmia en l'ensenyament. Una de les últimes mesures ha estat obrir als estudiants els continguts de l'Institut Obert de Catalunya, normalment dedicat a la formació d'adults a distància.

Un exemple el veiem amb la Sámar Abou-Halais, que estudia un cicle formatiu de Grau Superior a través de l'Institut Obert de Catalunya. A través d'aquest centre a distància també es va treure el segon cicle de l'ESO i el batxillerat.

 

Sámar Abou-Halais, alumna online:

"Jo m'imprimeixo els temaris. Em llegeixo molt bé el pla de treball de les matèries i generalment estudio dues hores al matí i dues a la tarda."

 

 

 

A partir de dilluns, tothom que ho vulgui podrà accedir als continguts formatius d'aquest institut online, dedicat a la formació de persones adultes a distància.

 

Josep Bargalló, conseller d'Educació:

"A qualsevol persona i, evidentment, amb especial interès per als centres educatius, especialment per als alumnes de secundària, de formació professional i d'aquells idiomes que l'Institut Obert de Catalunya ofereix regularment."

 

Segons un comunicat de la conselleria difós aquest dissabte, tots els materials estaran penjats a les plataformes digitals Alexandria (biblioteca de recursos digitals per a l'aula) i EIX (entorn virtual d'aprenentatge) a partir de dilluns i mentre duri el tancament dels centres educatius.

 

S'hi poden trobar continguts de 29 assignatures de batxillerat com ara anglès, francès, història o dibuix artístic, i materials dels mòduls per obtenir el Graduat en Educació Secundària Obligatòria.

Paral·lelament, el departament ha enviat una instància a tots els centres educatius públics i concertats perquè detectin els alumnes amb mancances a l'hora de connectar-se i seguir continguts en línia. L'objectiu, segons Ensenyament, és que després de Setmana Santa tothom pugui tenir les eines que calguin.

 

Josep Bargalló, conseller d'Educació:

"Entre els recursos que s'han quedat als centres quan es van tancar i s'hauran de portar al professorat i a l'alumnat, i entre els recursos que estem treballant amb les empreses de telefonia, proveïdors d'internet..."

Des del sindicat majoritari USTEC, consideren que, a banda de les diferències tecnològiques, també s'han de tenir en compte les diferències de l'entorn social dels alumnes. Per això demanen que el tercer trimestre no sigui qualificable.

 

12 anys de l'IOC

L'IOC és un institut amb 12 anys d'història dedicat exclusivament a la formació de persones adultes a distància. L'ensenyament i aprenentatge es du a terme mitjançant un campus virtual basat en una plataforma Moodle, anomenat campus IOC.

El centre ofereix cicles formatius d'FP (el grau mitjà el cursen un 17% dels alumnes i el grau superior un 40%), batxillerat (més del 9% dels alumnes), oferta formativa en línia de l'Escola Oficial d'Idiomes, Graduat en Educació Secundària, curs de preparació per les proves d'accés d'FP, preparació a les PAU, certificat de competència digital Competic3, així com altres formacions especialitzades.

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut