Educació insisteix que dilluns obriran les escoles: "No hi ha marxa enrere"
Una classe de P4 de l'escola Cor de Roure de Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barberà (Núria Torres/ACN)

Educació insisteix que dilluns obriran les escoles: "No hi ha marxa enrere"

4 de cada 5 alumnes no han deixat d'anar a l'escola, i 9 de cada 10 docents no han hagut de passar cap confinament

RedaccióActualitzat

El Departament d'Educació ha tornat a deixar clar que les escoles obriran aquest dilluns. Tornaran a les aules més d'un milió dos-cents mil alumnes d'educació obligatòria, uns dies més tard del previst, després que Salut recomanés retardar del dia 8 a l'11 la represa després de Nadal.

Segons Educació, en el primer trimestre de curs, 4 de cada 5 alumnes no han deixat d'anar a l'escola. I 9 de cada 10 docents no han hagut de passar cap confinament.

El director general de Centres Públics de la Generalitat i president del Consorci d'Educació de Barcelona, Josep Gonzàlez-Cambray, ha dit a TV3 que després de 4 mesos de curs poden comprovar com s'ha comportat el virus en l'àmbit educatiu.

"No hi ha marxa enrere. Màxima prudència, però convençuts que les escoles han d'obrir."

Sobre el comunicat d'una vintena d'experts que demanaven endarrerir el començament de l'activitat educativa presencial, el responsable de centres educatius ha dit que les escoles obertes són una "una garantia perquè el virus no es propagui en segons quines franges d'edat."

"Les escoles serà l'últim que tancarem"

Pel que fa a la nova soca britànica, de moment no disposen d'informació "demostrada" per haver de prendre decisions en el marc de les escoles.

"Hem estat capaços de mantenir totes les escoles del país obertes. Hem fet més de 600.000 PCR a la comunitat educativa. Els alumnes no es contagien dins l'escola, sinó als entorns familiars."

El vicepresident Pere Aragonès ha insistit que no hi ha indicadors que diguin, a dia d'avui, que les escoles no són segures. "Les escoles han de ser un bé a preservar i ser el darrer servei públic a tancar", ha reclamat en una roda de premsa aquest dissabte.


22,52% d'alumnes confinats

En tot el trimestre, dels més de 5.000 centres educatius de Catalunya se n'han confinat 31, el 0,61% del total. Han estat bàsicament llars d'infants i escoles rurals, és a dir. centres que només tenien un o dos grups.

Segons dades d'Educació, s'han confinat el 22,52% dels alumnes. En el pic de la segona onada, a finals d'octubre, el 95% dels alumnes seguia anant de forma presencial als centres. Pel que fa als professionals educatius, 9 de cada 10 docents no han hagut de passar cap confinament.

Els mestres s'hi estan deixant la pell per mantenir les escoles obertes en època de covic
Alumnes fent classe en època de Covid, en què molts centre han abaixat les ràtios (Institut Públic Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat)


170.000 proves a docents

A partir de dilluns es farà un cribratge amb proves PCR voluntàries a tots els professionals de l'educació, des de llars d'infants a formació professional. L'estimació durant tres setmanes és de 170.000 proves per tallar possibles cadenes de transmissió.

"Enviarem una sèrie de kits a les escoles amb el frotis nasal d'autopresa. S'agafaran la mostra, es recollirà i es portarà als laboratoris", ha explicat Gonzàlez-Cambray

Les proves s'han esglaonat durant 3 setmanes perquè, segons Educació, els laboratoris territorials puguin anar fent les proves amb el millor ritme possible. També perquè si hi ha PCR asimptomàtics positius es pugui fer la cobertura de substitucions per cobrir el lloc de treball.

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut