Barcelona

Educació ofereix als sindicats 3.500 mestres més si desconvoquen les vagues

La proposta del Departament és que es contractin més professionals de reforç, cosa que farà que recuperin els horaris anteriors a les retallades

Actualitzat

El Departament d'Educació accepta que els docents recuperin al gener de l'any vinent l'horari que tenien abans de les retallades, una línia vermella que mantenia encallades les negociacions des de fa mesos. Ara bé, l'oferta del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, està supeditada al fet que els sindicats desconvoquin les vagues previstes pel 7 i el 28 de setembre.

Educació ha posat sobre la taula de negociació una partida de 170 milions d'euros que permetria contractar més de 1.400 mestres i 2.000 professors.

Amb aquest augment, les plantilles deixarien de fer una hora lectiva setmanal per dedicar-se a tasques de coordinació.

La proposta s'ha donat a conèixer aquest matí als sindicats, quan falten cinc dies perquè comencin les classes de primària, en una reunió de mediació al Departament de Treball .

 

Inici de curs amb vagues convocades

Ara caldrà esperar si això és suficient perquè els docents desconvoquin les dues jornades de vaga previstes per a aquest inici de curs, els dies 7 i 28 de setembre. Serà aquest dijous a la tarda quan es coneixerà la decisió, que traslladaran al Departament d'Educació en una nova reunió que ja està convocada. 

En qualsevol cas, si els representants de mestres i professors accepten l'oferta, els canvis no seran vigents fins al gener del 2023. Si tira endavant, els docents faran 23 hores lectiva a primària i 18 a secundària. 

Els principals sindicats d'educació reclamaven, precisament, la retirada d'una hora lectiva, la reducció de ràtios més enllà de P3 i acabar amb els nous currículums i el decret de plantilles.

D'entrada, Educació va plantejar reduir l'hora lectiva a primària aquest curs i a secundària el que ve, però els sindicats van rebutjar la proposta i van mantenir les vagues, amb una primera jornada de mobilitzacions coincidint amb l'inici de les classes a secundària, batxillerat i FP, el dia 7.

Les mobilitzacions estan convocades conjuntament pels set sindicats majoritaris: USTEC, CCOO, Intersindical-CSC, Professors de Secundària, UGT, CGT, i USOC.

En la primera jornada de vaga, a més de l'aturada està prevista una concentració al Parlament i, per a la segona, una manifestació al centre de Barcelona.

Fa tres setmanes, Cambray, va demanar als sindicats arribar a un acord abans de l'inici de curs.

 

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut