Barcelona

Eduard Pujol: "Si no volen parlar de dret d'autodeterminació, parlarem de referèndum"

Per al portaveu de JxCat, "amb el trasllat dels presos no ens han fet caritat ni és un gest magnànim"

Actualitzat

Eduard Pujol assegura que el govern català no renunciarà a parlar amb el govern espanyol del dret d'autodeterminació i no deixarà de buscar una sortida política a un conflicte polític. 

En una entrevista al programa "Acció política", Eduard Pujol assegura que el govern del PSOE  "només han d'escoltar una mica l'argumentació política que fem. A partir d'aquí la via del diàleg s'ha d'obrir, perquè, si no, seria una gent amb una incapacitat per escoltar terrible":

"Si no volen parlar  del dret a decidir i del dret d'autodeterminació perquè els fa mal a les orelles, el que farem és parlar del dret del poble de Catalunya a decidir allò que vol ser en referèndum votant i de manera cívica, i donant una sortida política a un conflicte que és polític."

El portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya creu que la reunió de dilluns de Pedro Sánchez i Quim Torra ha de tenir gestos del tarannà polític de Tarradellas:

"Aquests dies ens hem d'acostumar allò del món del Tarradellas. Aquella reunió que va anar molt malament i que va sortir i va dir ha anat molt bé. I vàrem dir quin home d'estat. Doncs segurament hi haurà gestos de tarradellisme que els haurem d'aplicar els dies previs a la reunió."

Respecte a l'acostament dels polítics presos Pujol afirma que "no ens han fet caritat, no és un gest magnànim. Intentar vendre aquest gest del trasllat de presos com un gest de magnanimitat ho trobo escandalós."

El portaveu de Junts per Catalunya insisteix en la necessitat de recuperar lleis tombades pel Tribunal Constitucional i aposta per una negociació bilateral per a qüestions d'inversions i infraestructures:

"No tornem amb la cançoneta del peix al cove perquè no estem en l'escenari del peix al cove. I sobre la cançoneta de l'autonomisme, és autonomisme anar a Madrid i dir que volem el referèndum amb la contundència que ho farà el president Torra? Això no és autonomisme"

Sobre la possibilitat que els diputats que són a la presó siguin suspesos de les seves funcions, Eduard pujol assegura que el Parlament és qui haurà de decidir si determinats diputats poden continuar exercint els seu càrrec o no perquè la norma del Parlament diu això.

Pujol no concreta si la legislatura serà llarga o curta. Diu que "no estem sols en l'escenari polític i en funció de com actua l'Estat, en funció de la capacitat repressora de l'Estat i com la fan servir, i si l'Estat torna o no a embogir veurem si la legislatura serà curta o llarga."  

  

 

ARXIVAT A:
JxCatGovern empresonat
Anar al contingut