L'editorial conjunt de 22 mitjans de comunicació, publicat per Vilaweb
L'editorial conjunt de 22 mitjans de comunicació, publicat per Vilaweb

Editorial conjunt de 22 mitjans demanant l'alliberament dels empresonats

En un text publicat aquest dijous al vespre, reclamen l'alliberament dels que consideren "membres del govern legítim de Catalunya" i apel·len a "les institucions internacionals" perquè "es facin càrrec que Catalunya és una nació"

Actualitzat

Un total de 22 mitjans de comunicació catalans publiquen un editorial conjunt reclamant l'alliberament dels consellers de la Generalitat cessats empresonats aquest dijous. Per als mitjans, es tracta d'un "fet demolidor que ens remet a d'altres moments dramàtics de la nostra història" i que forma part d'un conjunt de "mesures repressives que obren un fosc panorama".

En el text, demanen l'alliberament dels "membres del govern legítim de Catalunya" i que, juntament amb els exiliats, puguin reprendre les seves funcions. També reclamen normalitzar el funcionament sobirà del Parlament i defensen que "Catalunya és una nació":

"Cal que les institucions internacionals es facin càrrec que Catalunya és una nació, que no és un invent i que les seves legítimes peticions de democràcia per resoldre el conflicte amb l'Estat espanyol han de ser ateses. La nació catalana no serà silenciada amb mesures repressives. Cal que els drets democràtics i nacionals siguin respectats en un context de civisme i tolerància."

A més de demanar el restabliment del govern i del Parlament, reclamen que es tanquin els sumaris oberts contra els centenars d'alcaldes, càrrecs públics i altres ciutadans. També exigeixen que no es repeteixin episodis de violència com el de l'1-O.

Els mitjans que firmen el comunicat són "El Punt Avui", "Ara", "Nació Digital", "Vilaweb", "El Nacional", "El Temps", "Directe", "Racó Català", "El Vallenc", "Nova Conca", "Revista Esguard", "L'Opció", "Sàpiens", "Descobrir", "Enderrock", "Bonart", "El Món", "Tot Sant Cugat", "Tot Cerdanyola", "Tot Rubí", "El Món Terrassa" i "Revista Mirall".

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
Anar al contingut