Els tres activistes, davant l'obra de Van Gogh que han fet servir com a reclam de la protesta climàtica (Reuters)

Ecologistes llancen puré de verdures al quadre "El sembrador" de Van Gogh a Roma

És la quarta vegada que es fa una acció d'aquest tipus, reivindicada per grups d'activistes pel clima que volen denunciar la inacció davant l'escalfament global

RedaccióActualitzat

Almenys tres joves ecologistes han fet aquest divendres una nova acció per denunciar l'escalfament global. Els activistes han llançat puré de verdures sobre "El sembrador", una obra que Vincent van Gogh va pintar l'any 1888 i que ara s'exposava en una mostra al Palau Bonaparte de la ciutat de Roma. L'obra no ha patit danys, ja que estava protegida per un vidre.

Els activistes, de l'organització ecologista Last Generation, també s'han enganxat a la paret i han cridat consignes contra l'ús del carbó i denunciant l'emergència climàtica.


La policia ha retingut els tres joves i una quarta persona que estava fotografiant l'acció i que també seria membre del grup.

En un comunicat, el grup ecologista ha deixat ben clars els seus motius:

"Tot el que tindríem dret a veure en el nostre present i futur ho està enfosquint una catàstrofe real i imminent."


Atacs semblants contra altres quadres

Tres persones van ser detingudes fa pocs dies als Països Baixos després d'una acció similar, on es va llançar salsa de tomàquet a la pintura "La jove de la perla", de Johannes Vermeer, al Museu Mauritshuis, a la Haia.

Dies abans dos activistes ecologistes van llançar puré de patata a un quadre de Claude Monet exposat al Museu Barberini de Potsdam, prop de Berlín.

La primera acció d'aquest estil va tenir lloc fa unes setmanes quan membres de Just Stop Oil van llançar sopa de tomàquet sobre el quadre "Els gira-sols" de Van Gogh en el Museu de la Galeria Nacional de Londres.

Totes les pintures estaven protegides per un vidre.

 

ARXIVAT A:
CulturaArtEcologiaItàlia
Anar al contingut