Ecologistes en Acció veu "un gravíssim error" l'acord per ampliar l'aeroport i augura que la Comissió Europea ho tombarà

ACN El Prat de Llobregat.-Ecologistes en Acció del Baix Llobregat veu l'acord per ampliar l'aeroport del Prat com una "gravíssima irresponsabilitat" per l'impacte mediambiental que tindrà. "És un gravíssim error, tenint en compte l'emergència climàtica en què ens trobem i que hi ha més evidencies científiques que mai del col·lapse al què està sotmès el planeta", ha assegurat a l'ACN el portaveu de l'entitat, Jaume Grau, poc després que transcendís l'acord entre el Govern i l'Estat. El col·lectiu augura que el projecte no prosperarà perquè la Comissió Europea el tombarà, ja que l'ampliació és "contradictòria" a la protecció del Delta del Llobregat. Al mateix temps, Grau acusa el Govern de "menystenir" les veus contràries a l'ampliació, com l'Ajuntament del Prat.

"Seguir amb les polítiques públiques que actualment ja han suposat un impacte ambiental in assumible és una gran irresponsabilitat", assegura Grau, que remarca que Ecologistes en Acció del Baix Llobregat rebutja "categòricament" l'ampliació de l'aeroport. El col·lectiu argumenta el seu veto per l'impacte que el projecte podria tenir especialment a l'espai natural de la Ricarda, i vaticina que la Comissió Europea també s'hi oposarà.Grau assenyala que les intencions d'eixamplar la capacitat de l'aeroport del Prat "són incompatibles amb les declaracions d'emergència climàtica, amb les directives europees de protecció de la natura i amb el sentit comú". "L'aeroport no necessita créixer", insisteix, mentre recorda la carta que la Comissió Europea va enviar al febrer a la Generalitat i l'estat espanyol retraient-los la manca de compensacions al Delta amb la darrera ampliació de l'aeroport. "És impossible que ara plantegin una altra actuació sense afectar els espais naturals com la Ricarda", apunta Grau, que recela de les compensacions anunciades per Aena durant les darreres setmanes. "Poden inventar mesures correctores, però el mal de fa 20 anys no l'han corregit i no és creïble que ara facin una nova ampliació que sigui exemplar", etziba el portaveu ecologista.L'entitat es mostra ara expectant a l'evolució que tindrà el projecte i a les reaccions de les administracions que fins ara s'han mostrat contràries, com l'Ajuntament del Prat i l'Ajuntament de Barcelona. Grau lamenta que la Generalitat es comprometés a actuar amb el consens dels principals actors i que ara hagi tancat un acord amb l'Estat. "Ens han aixecat la camisa", s'exclama, tot amatent a les declaracions que pugui fer el president Pere Aragonès després de la compareixença d'aquest dilluns del vicepresident Puigneró. Tot i l'entesa amb l'estat espanyol, Grau considera que es tracta d'un "simple anunci d'estiu" i preveu que "es tracta d'un partit al qual li falten molts minuts per jugar". "Nosaltres estarem preparats per mobilitzar-nos quan i on faci falta", adverteix.

Anar al contingut