Blaumut.
Blaumut.

"Eclipsi", de Blaumut, serà la cançó de l'edició 100 de la Volta Ciclista a Catalunya

Els oients d'iCat han triat la cançó de Blaumut "Eclipsi" com a guanyadora del concurs #iCatVolta i serà la cançó de l'edició número 100 de la Volta Ciclista a Catalunya. El tema de Blaumut competia amb les altres dues finalistes, "Ciclistes", de Koeman, i Donem-ho tot", de Roger Argemí.

#iCatVolta està organitzat per iCat, la Volta Ciclista a Catalunya i l'Institut Català de les Empreses Culturals, amb la col·laboració de l'Acadèmia Catalana de la Música, i Catalunya Ràdio se'n farà ressò en els seus continguts.

Actualitzat

"Eclipsi", de Blaumut, serà la cançó de l'edició número 100 de la Volta Ciclista a Catalunya després d'aconseguir un 35.4% dels vots dels oients d'iCat, en la votació popular feta entre el 17 de desembre i el 5 de gener. El tema competia amb les també finalistes "Ciclistes", de Koeman (34.4% dels vots), i "Donem-ho tot", de Roger Argemí (30.2%). Entre tots els participants de la votació se sortejarà un abonament per al Festival Cruïlla 2020 (2, 3 i 4 de juliol) i un mallot de líder de la Volta signat pel vencedor de la darrera edició, el colombià Miguel Ángel López.

Xavi de la Iglesia, veu de Blaumut: "La línia que separa ser el primer i no ser-ho"

El programa "Els experts", d'iCat, amb Albert Miralles, Roger Seró i Laia Vidal, ha entrevistat aquest matí Xavi de la Iglesia, veu de Blaumut, que ha explicat que "Eclipsi" és "una cançó molt metafòrica i amb molta presència dels sintetitzadors, que parla de la fina línia que separa la victòria no tant de la derrota, però sí entre ser el primer o no ser-ho". La veu del quintet pop ha avançat que aquest divendres, 10 de gener, el grup estrenarà el single i el primer clip del nou disc, que portarà per títol "0001".

La Volta Ciclista a Catalunya no ha tingut habitualment una banda sonora pròpia. Només hi ha dos precedents recents: Oscar D'Aniello va cedir el 2016 la seva cançó "Lo más bonito del mundo" i Salva Racero va compondre "Què li passa al món" el 2017, per il·lustrar una competició esportiva lligada als hàbits ciutadans. Coincidint amb l'edició número 100 de la prova ciclista, iCat, la Volta i l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) han organitzat, amb la col·laboració de l'Acadèmia Catalana de la Música, el concurs #iCatVolta per triar la cançó que identificarà la Volta.

 

100 edicions de la Volta Ciclista a Catalunya

La Volta Ciclista a Catalunya, englobada dins del calendari UCI World Tour -màxima categoria del ciclisme mundial- celebrarà l'edició número 100 del 23 al 29 de març, una fita que només han aconseguit en les proves per etapes el Tour de França, amb 106 edicions, i el Giro d'Itàlia, amb 102 edicions.

La Volta reuneix any rere any els millors ciclistes del món, com es va demostrar en la passada edició, on van prendre la sortida ciclistes com els vigents guanyadors del Tour de França i el Giro d'Itàlia, Egan Bernal i Richard Carapaz; l'excampió del món Alejandro Valverde; el britànic, quatre cops guanyador del Tour, Chris Froome, o els francesos Thibaut Pinot i Romain Bardet, a banda del guanyador de l'edició, el colombià Miguel Àngel López, entre altres figures mundials.

 

ARXIVAT A:
La Volta
Anar al contingut